Veefirma müügiraha täitis jaanuaris veerandi Tallinna tänavusest eelarvest

02. veebruar 2001, 14:09

Tallinna linna eelarvesse laekus jaanuaris 778 miljonit krooni ehk siis ligi veerand aasta eelarvest, 605 miljonit krooni sellest moodustas ASi Tallinna Vesi erastamistulu.

Tallinna finantsteenistuse konsultandi Heino Tonsiveri sõnul on eelarvelaekumine ka siis hea, kui üldsummast maha võtta Tallinna Vee müügiraha. Seega laekus eelarvesse jaanuaris varamüüki arvestamata 173 miljonit krooni.

Linna peamist tuluallikat - üksikisiku tulumaksu - laekus jaanuaris 157 miljonit krooni ehk 9,9 protsenti aastaeelarvest. 'See on üsna hea,' tõdes Tonsiver. 'Jaanuaris tuli tulumaksu üle keskmise, järgmised kuud on laekumine ilmselt väiksem.'

Tonisveri sõnul tingivad jaanuaris tulumaksu suurema laekumise detsembrikuus makstavad aastalõpupreemiad, seevastu mais ja juunis väheneb selle maksuliigi laekumist linnakassasse tulumaksude tagasimaksmine.

Tallinna tänavuse eelarve maht on 3,32 miljardit krooni. Vara müügist soovib linn tänavu saada ligi miljard krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing