Mai lõpus kolmepäevane boikott Eesti tanklatele

Elektronposti teel kutsutakse kõiki inimesi Eestis protesteerima väidetavalt liigkõrgete kütusehindade vastu ja kolmel viimasel maikuu päeval boikoteerima kõiki Eesti tanklaid.

E-kirjas selgitatakse, et kampaaniast 'Kütusehinnad alla!' võivad osa võtta kõik, kes tunnevad, et kütusehinnad on põhjendamatult kõrged. Kirja kirjutajad arvavad, et bensiini 95 liitrihind võiks olla 6 krooni.

3 päeva jooksul on osavõtjatel kohustus mitte osta ühtegi tüüpi kütust mitte ühestki tanklast, seisab üleskutses. Enne seda on vabalt lubatud kõik paagid

pilgeni täita.

Lumepalli-efektiga kiirelt paljunevas masskirjas selgitatakse veel, et idee kampaaniaks saadi Ühendriikidest, kus samasugune sündmus toimub juba mitmendat aastat - sellel aastal aprilli lõpupäevil. Ameeriklased protesteerivad üritusega Lähis-Ida naftasheikide hinnapoliitika vastu. Kirjas väidetakse, et eelmisel aastal lages kampaania käigus USAs kütuse hind kuni 17%.

Hetkel kuum