18. mai 2001 kell 8:20

Alcatel peab läbirääkimisi ostmaks Lucent enam kui 40 mld dollari eest

Prantsuse telekommunikatsioonisektorile varustuse tootja Alcatel on pidamas läbirääkimisi ostmaks Lucent Technologies enam kui 40 miljardi dollari eest, tasudes pea täielikult ettevõtte eest aktsiates, kirjutab tänane The New York Times online-väljaanne.

Viidates läbirääkimistele lähedaleseisvale juhtkonnal liikmele, kirjutab ajaleht, et läbirääkimised käivad juba kuu aega, olles jõudnud kriitilisse ajajärku. Otsus kas alustada või mitte ametlikke läbirääkimisi, peaks selguma järgmisel nädalal. Alcatel keeldus seda uudist kommenteerimast.

Juhul, kui firmad otsustavad liikuda edasi, võiks juuni alguses kuulutada välja tehingu, kirjutab ajaleht. Ettevõtte juhtkond kirjeldas tehingu toimumise tõenäosust 50 : 50. Praegune tehinguhind on umbes 20% enam kui Lucenti praegune umbes 33,5 miljardi dollariline turuväärtus.

Lucent loodab tehingu välja mängida võrdsete liitumisena, kirjutab ajaleht, kuid Alcatel tahab olla ostja, vaatamata sellele, et Alcatel mille turuväärtus on 39,5 miljardit dollarit pole palju suurem kui Lucent.

Alcateli peamine eesmärk omandades Lucent liikuda edasi oma ambitsioonidega USAs, lisab ajaleht.

Lucent ja tema rivaalid Nortel Networks <GR#US.NT> ja Cisco Systems <GR#US.CSCO>

on domineerivad selles tööstusharus.

Liitumisläbirääkimised Lucent müügiks Alcatelile kasvasid välja läbirääkimistest Lucenti fiiberoptilise kaabli äriüksuse müügiläbirääkimistest, mida Lucent lootis müüa enam kui 5 miljardi dollarit alandamaks võlakoormust.

Alcatel plaanib jätkuvalt teha pakkumist äriüksusele, juhul kui ta ei saa omandada kogu Lucenti.

Lucenti aktsiad sulgusid neljapäeval 9,81 dollaril, tõustes päevaga 0,8 protsenti.

Hetkel kuum