19. september 2001 kell 7:43

Börsiülevaade: Hansa aktsia huviorbiidis, aktsiahind oluliselt muutuda ei tohiks

Täna hommikune uudis Swedbanka ja SEBi ühinemise soikujäämisest muudab viimastel päevadel terrorirünnakule suunatud Tallinna börsi täna rohkem Hansapanga edasise saatuse analüüsimise keskseks. Suure tõenäosusega on ühinemise katkijäämine aktsiahinnale pikemas perspektiivis pigem kasulik.

Enne Rootsi pankade ühinemisteadet veebruari keskel liikus Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia 135 krooni tasemel eile õhtuse 140,50 krooni asemel ehk vaid mõnevõrra madalamal tasemel.

Samas tuleb arvestada, et peale ühinemisteadet on Hansapanga suhtes jätkunud igati positiivseid arenguid. Edukalt on lõpetatud Leedu Hoiupanga ühinemine ning pangast on saanud Balti pangandusturu kindel liider.

Peale selle on investoreid positiivselt üllatatud prognoositust suuremate selle aasta esimese kui teise kvartali majandustulemustega.

Samuti ei tundu, et turul oleks kõvasti investoreid kes oleks aktsiahinda sisse arvestatud võimalust, et Rootsi pankade ühinemisel tehakse Hansapanga väikeaktsionäridele helde 200-250 kroonine pakkumine.

Kui viimase nädala jooksul käis Tallinna börsil vilgas ja närviline kauplemine siis eile olukord rahunes ning kohalik aktsiaturg meenutas letargias viibivaid Euroopa aktsiaturge.

Hoolimata passiivsest kauplemisest püsisid aktsiahinnad terve päeva tugevad ja lõpetasid pärastlõunal kergelt plusspoolel.

Käivet üleval hoidnud Hansapanga aktsia liikus vaikselt ülespoole, sulgudes 140,50 kroonil ehk 1,4% plussis. Siiski jäid aktsia hinnanoteeringud päeva lõpuks küllalt laiaks, mis viitab likviidsuse kadumisele päeva lõpus.

Kõige aktiivsemalt kauplemist leidnud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia sulgus 44,25 kroonil ehk 1,1% kõrgemal esmaspäevasest tasemest.

Hetkel kuum