Maksuvaidluste arv hakkab suurenema

10. oktoober 2001, 00:00

Maksuameti palgafondi sidumine maksuametnike poolt tehtud ettekirjutustelt täiendavalt laekunud summadega suurendab maksuvaidluste arvu. Taolist tulemuspalga süsteemi võiks isegi tervitada, kui ettekirjutuse saanud ettevõtja ei peaks nõutava summa enne ettekirjutuse vaidlustamist riigile tasuma ja kui meie maksuseadused ei oleks mitmeti tõlgendatavad ning vastuolulised. Kuna palga suurus sõltub ettekirjutustes määratud summadest, siisa võib suureneda maksuametnike eksimuste hulk. Nende eksimuste tulemusena külmutatakse ettevõtte raha ja maksuametiga tuleb pidada kulukaid kohtuvaidlusi. Hea ettepaneku tegi maksumaksjate liit: ebaseaduslikuks osutunud ettekirjutuse teinud maksuametnike palkasid tuleb hakata vähendama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing