Kaja Koovit • 16. oktoober 2001 kell 9:24

Moody?s langetas Marconi krediidireitingut

Reitinguagentuur Moody?s langetas telekommunikatsiooniseadmete tootja Marconi võlareitingu varasemalt tasemelt Ba1 Ba3-le, sest agentuurile teeb muret ettevõtte eile teatavaks tehtud müügitulemuste halvenemine, kirjutab FTmarketwatch.

Moody?s teatas, et otsustas veelkord ettevõtte reitingut alandada, olles küll juba varem langetanud Marconi staatuse 'rämpsu' tasemele, sest on mures ettevõtte põhitegevuse käibe ja tellimuste kiire languse pärast, mis vähendab ettevõtte juhtkonna poolt väljatöötatud kulude kokkuhoiu programmi positiivset mõju.

Moody?s teatas, et Marconi ei suuda kõigi eelduste kohaselt täita võetud eesmärki vähendada oma netovõlga märtsikuuks praeguselt 3,2 miljardi naela (80 miljardi krooni) tasemelt 2,7 miljardi naelani (67,5 mld krooni), sest nõudlus ettevõtte toodangu järele langeb ja tõenäoliselt ei suudeta ka varasid loodetud summa eest müüa.

Marconi aktsia hind langes täna hommikul Londoni börsil 2% võrra 27,8 pennini. Eile tõusis aktsia hind seevastu 13 protsenti ja majandustulemuste avaldamise ootuses reedel koguni 30%.

Hetkel kuum