Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Et teeme teatritest kolhoosid?

  Eesti Draamateatri ja Vanalinnastuudio ühendamise stsenaarium on ilmne. Kõigepealt ühinevad, siis hakkavad vallandama töötajaid. Ei ole teatrit, ei ole probleeme. Aga Draamateatrile jääb tänutäheks Vanalinnastuudio eelarve. Riigipoolne kollektiviseerumise taotlemine on kuritegu, aga Draamateatri poolt on see lihtsalt alatu.
  Vanalinnastuudio ja Eesti Draamateatri ühendamine loomingulisest põhimõttest lähtudes on küsitav. Tõsi, Draamateater liigub repertuaariliselt palagani suunas ja Vanalinnastuudio nn kontseptuaalse geniaalsuse suunas, kuid kahe väikese hunniku ühendamine teeb kokku ainult ühe suure. Ega tulevase rahvusdraamateatri loominguline tase selle arvelt kasva. Küsitav on ka Draamateatri Rahvusteatri tiitel ja eelarve, tänase seisuga peaks see kuuluma Linnateatrile. Komöödia- ja draamateatri ühendamine põhimõttel , et nad asuvad üksteisest 150 m kaugusel, on absurdne. Selle loogika järgi peaks ühendama Draamateatri ja Estonia, kuna mõlemad asuvad lähestikku ja üritavad olla rahvusteatrid ning riigile oleks see odavam. Mis mõtet on rääkida riigile majandusest, kui ta peab ülal kümmet riikliku teatrit. Seda luksust ei luba endale ükski Euroopa riik.
  Arulage on kultuuriministeeriumi mõtlemine. Ehitavad Vanalinnastuudiole saali ja siis likvideerivad teatri. Ehitavad Kuressaare teatri ja jätavad riikliku toetuseta. Vanemuise saalid on pooltühjad ja nad ehitavad veel lisaks Sadamateatri.
  Ministeeriumi ametnikel pole üldse kontseptsioone ega põhimõtteid rahvuskultuuri juhtimisel, kui, siis ainult põhimõte käsi peseb kätt. Mis vahet seal on, kas ministeeriumi juhib endine direktorite partei või praegune uusrikaste erakond. Teenitakse ainult kildkondlikke huve, aga riiklikult ei taha mõelda keegi. Astutakse järjest ämbrist ämbrisse. Rahulolematust on järjest avaldanud sport, rahvakultuur, rahvusvähemused, teatrid, meedia, kino, aga ministeeriumis õppust ei võeta.
  Üks on ilmne ? soojusenergeetika insener ei tohi kauem kultuuriministeeriumis kantsleri kohta soojendada.
  Autor: Dajan Ahmet
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Eesti krüptoplatvorm piiras raha väljavõtmise
Krüptorahaga seotud laenude ja finantseerimisteenuse tehingutega tegelev CoinLoan piiras päevase suurima raha väljavõtmise 500 000 dollarilt 5000 peale, vahendab Leedu majandusväljaanne Verslo žinios.
Krüptorahaga seotud laenude ja finantseerimisteenuse tehingutega tegelev CoinLoan piiras päevase suurima raha väljavõtmise 500 000 dollarilt 5000 peale, vahendab Leedu majandusväljaanne Verslo žinios.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Kallis maagaas kruvib elektri hinda Eesti-Soome merekaabel homme-ülehomme hoolduses
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.
Juunikuu keskmine elektri börsihind ulatus Eesti hinnapiirkonnas 174 euroni megavatt-tunni eest, mis jääb alla vaid detsembrikuus nähtud aegade kõrgeimale näitajale. Maagaasi kõrge hinna tõttu näitavad tulevikutehingud kallist hinda ka järgnevateks kvartaliteks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.