Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telefonikõne tasub kohvi eest

  ASi EMT ja OÜ Estomatic koostöös jõudis möödunud nädalal toimunud toidumessil esmakordselt laiema publiku ette kohviautomaat, mis võimaldab mobiiltelefonide omanikel saada varem kindlaks määratud telefoninumbrile helistamise järel saada endale tass kuuma kohvi. Toidumessil piisas numbri 131213121312 valimisest, ja tass kohvi oligi käes. Joogi hind, 5 krooni, lisandus aga automaadi numbri valinud inimese telefoniarvele. Seega toimis tavaline mobiiltelefon seejuures nii juhtimispuldi kui ka rahakotina.
  Oma sisult on mobiilne kohviautomaat sarnane mõned aastad tagasi ajakirjanduses põhjalikku kajastamist leidnud mobiilse Coca-Cola automaadiga, mis samuti ühe telefonikõne järel andis mobiiltelefonilt kasutajale võimaluse osta pudeli karastusjooki ja tasuda selle eest hiljem koos telefoniarvega
  Siiani on mobiiltelefonilt juhitavat joogiautomaati olnud võimalik kasutada vaid Toidumessil, kuid OÜ Estomatic plaanib esimeste selliste automaatide paigaldamist avalikesse kohtadesse juba lähiajal. Firma on plaaninud joogiautomaate paigaldada ülikoolidesse, samuti ka bussijaamadesse jms, laiemalt peaksid GSM juhtimisega automaadid muutuma kättesaadavaks novembrikuu jooksul.
  EMT avalike suhete juhi Kaja Pino sõnul oleks lisaks bussijaamadele ja teistele avalikele kohtadele m-kommertsil põhinevaid teenuseid võimalik pakkuda ka näiteks asutustes, kuid siis sõltub kõik töötajate ja tööandjate vahelisest kokkuleppest. Tavaliselt on töökohtades olevates automaatides osad joogid töötajaile tasuta (kohv), ülejäänud raha eest (kakao jms). ?Kui tööandja on lubanud oma töötajatele raha laadimist m-kontole lühinumbrite 1902 ja 1912 vahendusel (st tasutakse koos mobiiltelefoni arvega), tekib nüüd olukord, kus töötajad saaksid ka tasulisi jooke nö tööandja raha eest ka automaadist osta,? kinnitab Pino.
  Mobiilseid joogiautomaate on võimalik nii osta, liisida kui rentide, samuti on olemas ka vendlinguteenus ehk Estomaticu poolne süsteemi opereerimine. Kliendi jaoks tähendab see Estomaticu tegevdirektori Priit Vimbergi sõnul seda, et ettevõtte paigaldab automaadi ise ning dikteerib samas ka jookide hindu, automaadi tellijale selle paigaldamise ja hooldamisega mingeid kulutusi ei kaasne. ?Kui automaat ennast tagasi ei too, võime aga teenuse osutamise igal hetkel lõpetada,? kinnitab Vimberg.
  Nii ostu kui ka rendi puhul täidab automaati toorainega klient, kuid vajadusel on võimalik sõlmida ka täisteenuse leping, mille korral täidab automaadid Ecomatic.
  Masina poolt pakutavate jookide nimistu sõltub kliendist, enamjaolt paigaldatakse täisvalikuga automaadid (kohvi, espresso, cappuccino, kakao, café au lait, sidrunitee jne), kuid pakkuda on võimalik ka külmi gaseeritud jooke.
  Mõnda aega töötas üks tavaline joogiautomaat Tallinna Bussijaamas, pakkudes bussireisijatele kuumi jooke. OÜ Cargobus juhiabi Eva Kiisa sõnul oli automaat reisijate hulgas suhteliselt edukas, hoolimata sellest, et masin hakkas bussijaamas tööle suvel, kui kuumade jookide asemel eelistatakse pigem külmi karastusjooke. ?Praegusel ajal oleks sellise masina kasutajate hulk veelgi suurem, arvab Eve Kiisa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.