• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturg taastus lennukatastroofist

  Aktsiaturg kukkus eile pärast lennukatastroofi, kuid taastus peagi kui selgus, et tegu polnud terroriaktiga, vaid õnnetusega.

  Aktsiaturud avanesid 2% võrra miinuses tänu American Airline lennuki kukkumisele. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> lõpetas kauplemispäeva 0,56% võrra miinuses 9554,37 punktil ning S P 500 indeks <GR#US.^SPC> kaotas 0,18% oma väärtusest 1118,33 punktile.
  Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis 0,64% võrra 1840,13 punktile.
  Lennukimootoritootja United Technology aktsia <GR#US.UTX> langes 3,08% võrra 55,30 dollarile.
  American Airlinesi (kelle lennukiga toimus õnnetus) emafirma AMR Corp aktsia <GR#US.AMR> kukkus 9,05% võrra 16,49 dollarile.
  Kommunikatsioonivahendite tootja Ciena Corp <GR#US.CIEN> teatas, et tema tulemused võivad ületada analüütikute konsensust, lisades, et firma koondab 10% oma tööjõust ja teeb ühekordse 1,7 mld dollarilise mahakandmise. Aktsia tõusis 9,6% võrra 18,83 dollarile.
  'Lennuõnnetus lisas hirmu. Ajastus oli äärmiselt halb,' ütles Kornitzer Capital Management töötaja Kent Gasaway. 'Me hakkasime just muutuma enesekindlamateks.'
  S P lennufirmade indeks langes 4,6% võrra, S P hotellindeks 1,52% võrra.
  Boeing <GR#US.BA> juhatuse esimees Phil Condit ütles, et lennuliiklusel võtab enam kui kaks aastat aega paranemaks 11. Septembri terrorirünnakute mõjudest. Firma võib seetõttu jääda ilma enam kui 1000 lennuki tellimisest. Boeingu aktsia langes 0,54% võrra 33,06 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: hüvasti, administraator ja garderoobitädi!
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Seekordne Nobeli majanduspreemia laureaat pälvis auhinna muu hulgas tõestuse eest, et miinimumpalga tõus ei pruugi tööhõivele mõjuda negatiivselt. Loodetavasti peab see paika ka Eesti järgmise aasta hüppelise miinimumpalga tõusu puhul, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Riigikohus muutis kevadel vastutuse põhimõtteid kortermajade veetorude purunemisel
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.
Tänavu kevadel tegi riigikohus olulise otsuse kortermaja veetoru lõhkemise juhtumis.