Ülo Toomsalu • 30. november 2001 kell 6:20

Müügile tuleb kolme värvi eurolaulu pileteid

?Eurovisioni lauluvõistluse piletid tulevad müügile detsembris,? lubab Eurovisioni turundusjuht Alari Kasemaa. Praegu on korraldajatel ette näidata vaid eelproovide ja lõppkontserdi piletinäidised, kirjutab SL Õhtuleht.

?Siin nad on,? hoiab Alari Kasemaa käes kolme eri värvi piletinäidist. 24. mai õhtu eelproovi pääse on punane, 25. mai hommikuse peaproovi pilet roheline ja õhtuse finaali pääse sinine. See peaks ka kõige hajameelsematele selgeks tegema, millal Rocca al Mares kohal olla.

Lõppkontserdi algusajaks on piletitele trükitud 25. mai kell 21.00. ?See on Kesk-Euroopa aja järgi,? ütleb Kasemaa. ?Uute andmete järgi aga kevadel Eestis kella ei keerata ning finaal algab meie aja järgi kell kümme.?

Et lõppkontserti näitab enamiku Euroopa riikide televisioon ja kaugemalegi, peavad külastajad varakult kohal olema. Kontserdisaali uksed pannakse poolteist tundi enne algust kinni. ?Eestlane on harjunud igale poole jõudma viimasel sekundil või veidi hiljem,? teab Kasemaa. Eurolauluvõistluse nõuded on aga karmid ja vähemalt tund enne teleülekande algust peab saalis kõik valmis olema.

Soovitus tulla kohale poolteist tundi varem on ka piletile trükitud.

?Piletite võltsimist peavad raskendama kaks triipkoodi,? ütles Kasemaa. ?Üks kood on trükitud rebitavale kontsule, teine allesjäävale piletile.?

Kui tulija astub Saku Suurhalli, skaneeritakse pääslas pileti triipkood arvutisse ja külastaja võib olla kindel, et keegi teine tema toolil ei istu.

Sarnaselt rahapaberitega on piletil hologramm ning värvikoodid ja vesitrükis turvaelemendid. Eestis rahatähti ei trükita, seetõttu valmib kogu piletitiraa? piiri taga. Karmid turvanõuded keelavad aga nii trükkijate kui ka kujundajate avalikustamise.

Pileti tagaküljel on suur hulk nõudeid, mida eelproovide ja lõppkontserdi vaataja peab täitma. Kaasa ei tohi võtta terariistu, tulirelvi, loomi, video- ja fotokaameraid, jooke, sööke ega laserpliiatseid.

Hetkel kuum