• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarbesõidukite müük rekordiline

  Samal ajal kui sõiduautode müük tegi läbi languse, oli november tänavuse aasta tarbesõidukite müügis rekordiline. Autode Müügi ja Teenindusettevõte Eesti Liidu andmetel müüdud 248 tarbesõidukit edestas juulikuist tippmarki 4 auto võrra ning läheneb juba senise kõigi aegade rekordtulemusele, mis pärineb 1998. aasta kevadest. Tol korral küündis tarbesõidukite müük 296 autoni kuus.
  Rekordilise müügikuu tegid novembris kolm automarki: Citroen, Mercedes-Benz ja Lada. Citroeni tänavune parim müügikuu oli jaanuar, mil müüdi 33 seda marki tarbesõidukit. Novembrikuu 73 autot ületas seda tulemust koguni 43 auto võrra, ehk müük kasvas 121 võrra. Mercedesel ületas oma senist parimat müügikuud 11 ning Lada 6 auto võrra. Müüduim tarbesõiduk oli seega Citroen Berlingo, mida müüdi 57 autot, talle järgnes 30 autoga Peugeot Partner.
  Liiklusregistri andmetel jõudis registrisse 60 uhiuut Citroen Berlingot, 25 Peugeot Partnerit ja 14 Citroen Jumperit. Vaid üks auto vähem kanti registrisse pick-up Nivasid, mis kannavad mudelinime VIS 23464 ja Peugeot Boxereid.
  Aasta kokkuvõttes läks aga esikolmikus rebimiseks. Peugeot esikohta ei ohusta küll enam keegi, aga tänavu müügirekordile tõukas Citroen teiselt kohalt Mercedes-Benzi ja vahe nende kahe margi vahel on vaid 6 sõidukit. Aasta lõplik järjestus selgub kuu aja pärast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.