Tarbesõidukite müük rekordiline

Tõnu Tramm 11. detsember 2001, 00:00

Samal ajal kui sõiduautode müük tegi läbi languse, oli november tänavuse aasta tarbesõidukite müügis rekordiline. Autode Müügi ja Teenindusettevõte Eesti Liidu andmetel müüdud 248 tarbesõidukit edestas juulikuist tippmarki 4 auto võrra ning läheneb juba senise kõigi aegade rekordtulemusele, mis pärineb 1998. aasta kevadest. Tol korral küündis tarbesõidukite müük 296 autoni kuus.

Rekordilise müügikuu tegid novembris kolm automarki: Citroen, Mercedes-Benz ja Lada. Citroeni tänavune parim müügikuu oli jaanuar, mil müüdi 33 seda marki tarbesõidukit. Novembrikuu 73 autot ületas seda tulemust koguni 43 auto võrra, ehk müük kasvas 121 võrra. Mercedesel ületas oma senist parimat müügikuud 11 ning Lada 6 auto võrra. Müüduim tarbesõiduk oli seega Citroen Berlingo, mida müüdi 57 autot, talle järgnes 30 autoga Peugeot Partner.

Liiklusregistri andmetel jõudis registrisse 60 uhiuut Citroen Berlingot, 25 Peugeot Partnerit ja 14 Citroen Jumperit. Vaid üks auto vähem kanti registrisse pick-up Nivasid, mis kannavad mudelinime VIS 23464 ja Peugeot Boxereid.

Aasta kokkuvõttes läks aga esikolmikus rebimiseks. Peugeot esikohta ei ohusta küll enam keegi, aga tänavu müügirekordile tõukas Citroen teiselt kohalt Mercedes-Benzi ja vahe nende kahe margi vahel on vaid 6 sõidukit. Aasta lõplik järjestus selgub kuu aja pärast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 12:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing