Tõnis Arnover • 21. jaanuar 2002 kell 10:05

Maailmas ehitatakse hetkel 31 tuumajõujaama

Rahvusvahelise aatomienergiaagentuuri IEANi värskete statistikaandmete kohaselt oli maailmas aasta tagasi 438 tuumajõujaama ja ehitamisel veel 31, kirjutab Kauppalehti.

Põhja-Ameerikas on 118, Lääne-Euroopas 150 ning Kesk-ja Ida-Euroopa ning SRÜ riikides 68 tuumareaktorit. Praegu ehitatakse Hiinas kaheksat, Ukrainas ja Lõuna-Koreas nelja, Jaapanis ja Venemaal kolme tuumajaama.

Tuumajõujaamades toodetakse 16% maailma elektrist. Suurimad tootjad on Prantsusmaa, Leedu, Belgia ja Slovakkia.

Poliitiline otsus tuumaenergiast loobumise kohta on tehtud Rootsis ja Saksamaal, kuid Saksa opositsiooni kantslerikandidaat Edmund Stoiber on lubanud valimisvõidu korral riigi tuumaenergiapoliitikat muuta

Hetkel kuum