Virkko Lepassalu • 23. jaanuar 2002 kell 8:28

Eurovisiooni kiirloterii tuli turule

23. jaanuarist on müügil uus kiirloterii Eurovision, millega Eesti Loto koostöös ETVga annab inimestele võimaluse viie krooniga võita pilet Eurovisiooni lõppkontserdile 25. mail.

Eesti Loto pressiteatest selgub, et juhatuse esimehe Monika Salu sõnul soovib ettevõte uue kiirloteriiga toetada Eurovisiooni korraldamist Eestis.

Ettepanek hasartmängumaksu sihtotstarbelisest kasutamisest Eurovisiooni jaoks tehti juba möödunud aasta novembris. Vastavalt rahandusministeeriumi otsusele suunatakse 16% kiirloterii müügist Eurovisiooni toetuseks.

?Taolised projektid, kus saad inimestele ühelt poolt anda suurepärase võiduvõimaluse, teisalt aga kaasa aidata ühele suurema kultuuriprojekti õnnestumisele Eestis on esmaülesandeks igale rahvusloteriile üle maailma,? ütles Monika Salu.

Poolemiljonilise tiraazhi võidufondi moodustab 1,375 miljonit krooni. Peavõitudeks on kaks 50 000 kroonist võitu. Eurovisiooni lauluvõistluse lõppvooru pileteid on loterii võidufondis viiskümmend. Hulgaliselt leidub veel väiksemaid võite.

Hetkel kuum