• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lahja alkoholi kaotamine kioskitest on vale

  Uue alkoholiseadusega hakkab kehtima üks huvitav piirang ? kioskitest kaotatakse kuni 6-line alkohol. Kui analüüsida selle piirangu eesmärke, siis pole võimalik aru saada, kelle huvides see võiks olla.
  Ühiskonnas on levinud arvamus (ja mitte ainult meil), et alkohol on paha-paha, veelgi halvem on joomarlus. Statistika selles vallas on Eestis kurb ja oma alkoholitarbimisega paistavad eestlased selgelt teiste Euroopa rahvaste seast silma. Samas kui küsida, mis on selle ?silmapaistvuse? taga, siis vastus on, et ennekõike kange alkohol, salaalkohol ja ka mõnes mõttes kange õlu.
  Lahjade õllede, long drink?ide ja siidrite müügi keelustamisega kioskites piiratakse selgelt just selle tootegrupi kättesaadavust, mis tegelikult pole alkoholi tarbimise seisukohast probleemitekitaja. Ühtlasi suurendatakse kangete jookide osatähtsust. Teisisõnu annab riik ainult lahja alkoholi müüki piirates selge sõnumi: tarbige rohkem kanget kraami ja sala-alkoholi, sest nüüd on palju vähem kohti, kus ainult lahjat ja ametlikke alkohoolseid jooke saate osta.
  Allakirjutanu leiab, et antud juhul on riik hakanud alkoholitarbimist piirama küll täiesti valest otsast.
  Keeldu põhjendatakse sellega, et kioskite tõttu on praegu alaealistel liiga kerge alkoholi hankida, sest kioskid on pimedad ja ostjat pole näha. See oli seaduseelnõu autorite üks lähtekohti, aga seda ei kinnita küll mingisugused andmed. Tundub, et mõõdukatest riigikogu liikmed pole üldse käinud tänavail ega märganud, kuidas kioskid on viimase 5 aastaga muutunud väga tänapäevasteks kauplemiskohtadeks. Kioskid annavad silmad ette enamikule väike- ja keldripoodidele.
  Kokkuvõtteks: ühtegi probleemi pole võimalik lahendada keeldudega. Kindlasti pole võimalik salaalkoholi, kange alkoholi ja ka kangete õllede tarbimist piirata, piirates lahjade õllede, siidrite ja long drink?ide tarbimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.