Ülar Lauk • 12. aprill 2002 kell 10:18

Vene õllereklaami kangelane muutus liiga populaarseks

Kompanii Sun Interbrew teatas õllemargi Tolstjak reklaamikontseptsiooni muutumisest, kirjutab Vedomosti.

Maikuust kaovad ekraanilt reklaamiklipid koos popupaarse näitleja Aleksandr Semt?eviga.

Kaheaastase kampaania jooksul on Sun Interbrew õlle Tolstjak osakaal turul tõusnud 1 protsendilt 4le. Sun Interbrew plaanib suurendada õllemargi turuosa sel aastal veel 1 protsendi võrra. Reklaamile kavatsetakse kulutada seejuures 10 mln dollarit.

Tolstjaki populaarsus tõusis tänu reklaamiagentuuri Adventa ja näitleja Aleksandr Semt?evi heale tööle.

Turu-uuringutega tegeleva agentuuri GfK uuring näitab, et Tolstjaki reklaam on kõige populaarsem õlle telereklaam. Nn likability (vaatajate poolne positiivne reaktsioon) näitaja järgi said Tolstjaki reklaamid 4,12 palli 5st. Lähimad konkurendid Bot?karjov ja Klinskoje jäävad maha suure vahega - mõlemad said 3,62 palli.

2001 aastal tunnistas Moskva reklaamifestivali ?ürii Semt?evi 'aasta reklaaminäoks'.

Nüüd kardab Sun Interbrew, et nad on loonud kangelase, kes hakkab domineerima toote enda üle. Lisaks on teada, et Semt?ev praktiliselt ise õlut ei joo ja juhib lisaks telekanalil ORT lastesaadet, mis ei lähe just eriti hästi kokku alkohoolse joogi reklaamiga.

Mõnikord on reklaamid vaatajaile rohkem meeldinud, kui reklaamitav kaup ise. Kõige koomilisem juhtum oli Jaapanis 1990 aastate lõpul. Jaapani agentuur Dentsu reklaamis ühte populaarset automarki. Austraalias tehtud reklaamis demonstreeriti autot suure kapuutsiga oran?i sisaliku taustal. Pärast reklaamikampaaniat suurenes Jaapanis mitte reklaamitud auto, vaid sisalike müük.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/04/12-56-01.html>

Hetkel kuum