Ülo Toomsalu • 11. september 2002 kell 6:25

PM: Nordea üritab jõuda Ühispanga kandadele

Sampo Panga Eesti pangaturul kolmandalt kohalt tõrjunud Nordea Pank ohustab nüüd juba Ühispanga teist positsiooni.

Põhjamaade suurima panganduskontserni Nordea strateegia on juhatuse nägemusel olla pangandusega tegelevates riikides vähemalt teisel positsioonil või siis lüüa konkurente kasumlikkusega. Eestis on Nordea filiaal esialgu kolmas, samas kahlemata kiireimat kasvu näitav pank, kirjutab Postimees.

Nordea Panga juhatuse esimehe Juhani Seilenthali sõnul on panga ambitsioonid tõepoolest viimase aastaga kasvanud tunduvalt. ?Oleme teistest pisut agressiivsemad ja seda eriti laenuturul,? selgitas Seilenthal.

Ühispangale jääb Nordea siiski bilansimahult rohkem kui kolm korda alla. Ühispanga kommertsvaldkonna juhi Lembit Kitteri sõnul jälgivad nad tähelepanelikult konkurentide tegevust. ?Nordea agressiivsus pole meid oluliselt mõjutanud, samas me ei alahinda nende tegevust, sest mõnes valdkonnas on nad meist tugevamad,? arvas Kitter. ?Esialgu pole me oma turuosa kaotanud.?

Pangandusekspertide hinnangul on Nordea ületanud turu keskmist kasvutempot märkimisväärselt. Nii varade kui ka laenude maht kasvab pankade keskmisega võrreldes ligi kolm korda kiiremini. Kiire kasvu taga on ennekõike odavad eluasemelaenu intressid, mis meelitavad uusi laenuvõtjaid just Nordeaga lepinguid sõlmima.

Kuna Nordeal puudub üle-eestiline kontorite võrk, tahab pank panna suurematesse linnadesse panga esindajad, kes tutvustaksid panga laenutingimusi. Lähiajal asuvad esindajad tööle Viljandis ja Ida-Virumaal.

Hetkel kuum