• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algõpetus

  Tsoonsus mõjutab oluliselt lepingu mittetäitmisel e mängu altminemisel saadavaid trahvipunkte. Mittetsoonis olles maksab iga alttihi 50 punkti, tsoonis olles aga 100 punkti.
  Tugevalt mõjutavad punktide arvestust kontra ja rekontra. Kontreeritud mängu võitmise korral lepingupunktid kahekordistuvad (st kontreeritud osamängu võitmine võib anda geimi) ja lisandub veel ka 50punktine preemia. Kui kontrata mängus on iga ületihi ehk lepingulisest kohustusest enam võetud tihi väärtus võrdne ühe kõrguse lepingupunktidega (odavmastilepingu korral a 20 punkti, kallismasti- ja trumbitalepingu korral a 30 punkti), siis kontraga mängus maksab see mittetsoonis olles 100 ja tsoonis olles 200 punkti.
  Rekontraga täidetud lepingu korral korrutatakse kontraga saadavad punktid kahega.
  Kontraga altminekul mittetsoonis maksab esimene alttihi 100, teine ja kolmas kumbki 200 ja iga järgmine 300 punkti. Tsoonis olles on esimese alttihi hind 200 ja igal järgmisel 300 punkti. Rekontraga altminek on kontraga altminekust alati kaks korda kallim.
  Et partnerid saaksid pakkumistest aru ühtmoodi, on vajalik kokku leppida pakkumissüsteem. Pakkumissüsteemis fikseeritakse avapakkumiste tähendused (punktijõu piirid, mastide minimaalne pikkus jne) ning kirjeldatakse võimalikke vastuseid ja edasipakkumise põhimõtteid. Kasutatavad süsteemid jagunevad jämedalt kaheks: naturaalsed ja kunstlikud. Naturaalsus pakkumises tähendab, et kui mängija pakub mingit masti, siis on tal selles reeglina vähemalt neli kaarti. Puhtalt naturaalset või kunstlikku süsteemi ei kasuta tänapäeval praktiliselt mitte keegi. Enamlevinud on kunstlikke arendusi sisaldavad naturaalsed süsteemid.
  Järgnev jaotus mängiti Austraalia ja Hongkongi noorte vahelises kohtumises.
  Jagas S, tsoonis OW.
  Nord ründab ÄKga (Süd paneb 4 ja 10). Trumpate lauda ja tõmbate KES. Teisel ja kolmandal ringil viskab Süd 5 ja 6. Kuidas jätkata? (Lahendus ilmub järgmisel nädalal).
  Autor: Tiit Laanemäe
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: LHV tulemused ja rahvapidu Tallinna börsil
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Hommikuprogrammis anname ülevaate värsketest LHV teise kvartali tulemustest ning uurime, mida praegu tasub Balti börsidel osta ja müüa. LHV tulemustest teeme otsestuudios kokkuvõtte LHV Panga juhi Kadri Kiiseliga ning Tallinna börsi kuumemaid investeerimisideid kommenteerib investor ja investeerimisõpikute autor Jaak Roosaare.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.