• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ETVs sai valimiste eel kõige enam kõneaega Edgar Savisaar

  ETV poliitilise tasakaalustatuse uuring näitab, et kõige enam kõneaega said Kaksikliidu poliitikuid, esikohal on Edgar Savisaar.

  <pilt#EdgarSavisaar.jpg#Savisaar esines ETVs teistest rohkem#150#172#0> Täna selgusid ETV tellitud poliitilise tasakaalustatuse uuringu lõpptulemused, teatas ETV.
  Uuringu eesmärgiks oli mõõta erinevate erakondade esindajate kõneaega Eesti Televisioonis ajavahemikul 16. septembrist 20. oktoobrini. ETV juhatuse esimehe Ilmar Raagi sõnul on tegemist lihtsa kvantitatiivse uuringuga.
  ?Ma kutsun kõiki analüütikuid ettevaatusele antud numbrite tõlgendamisel või kontekstist lahti kiskumisel. Ometi usun, et meedia üldiste trendide kohta võib teatud pildi siit siiski saada.?
  Uuringust selgub, et antud ajavahemikul oli ETV-s 85 saatelõiku, milles esines poliitikuid 156-l korral. Kokku tsiteeriti 16. septembrist 20. oktoobrini kaheksa erakonna ja nelja kohaliku valimisliidu esindajaid.
  Kõige enam kõneaega said Kaksikliidu poliitikuid. Keskerakonnast tsiteeriti 19 erinevat isikut 3676 sekundi ja Reformierakonnast samuti 19 esindajat 2561 sekundi jooksul. Kolmandana said kõneaega Mõõdukad ? vastavalt 13 erinevat esindajat 2560 sekundi jooksul. Neile järgnesid Isamaaliit 2069 sekundiga, Eestimaa Rahvaliit 1857 sekundiga, Res Publica 1126 sekundiga, EÜRP 650 sekundiga ning ESDTP 269 sekundiga.
  Kokku tsiteeriti 87 erinevat poliitikut. Kõige enam intervjuusid andis Siim Kallas 7-el korral AK-s, kuues erinevas saates esinesid Edgar Savisaar ja Kristiina Ojuland, neljas erinevas saates said sõna Küllo Arjakas, Juhan Parts, Indrek Tarand, Mart Laar, Märt Rask, Siiri Oviir ja Tõnis Palts.
  Poliitikutest sai ajaliselt enim ETV eetriaega Edgar Savisaar, kes neljal korral AK-s ning korra Terevisioonis ja Valijastuudios esinedes sai kokku 1536 sekundit eetriaega. Talle järgnesid Tõnis Rüütel 1004 sekundiga, Jüri Mõis 797 sekundiga, Kristiina Ojuland 787 sekundiga, Tõnis Palts 723 ning Rein Lang 715 sekundiga.
  84 juhul kõigist intervjuudest oli märgitud ning 72 juhul ei olnud märgitud intervjueeritava parteiline kuuluvus.
  Pikimad sõnavõtud leidsid aset 19. oktoobri Valijastuudios, mil enim kõneaega sai Edgar Savisaar, kõneledes 918 sekundi jooksul. Teistes saadetes sai enim kõneaega Mart Laar 14. oktoobri Terevisioonis, mil ta kõneles 635 sekundi jooksul oma uuest raamatust ja eelseisvatest valimistest.
  Arvuliselt toimus enim intervjuusid AK põhisaates 122-el korral, ajaliselt said poliitikud enim kõneaega 19. oktoobri Valijastuudios, milles väitles 8 Tallinna linnapea kandidaati.
  Monitooringu meetodil läbiviidava uuringu käigus mõõdeti erakondade esindajate intervjuude pikkust ETV saadetes Terevisioon, Pühapäevitaja, Unetus, Punane Tuba, Viies Stuudio, Valijastuudio, Pealtnägija ja Aktuaalne Kaamera.
  Vaadeldi nii avaliku poliitilise elu tegelasi kui ka kohalike võimude esindajaid. Poliitiliste kõneisikutena on vaadeldud ka erakondade nimekirjas kandideerijaid, kes ise ei ole erakonna liikmed (Indrek Tarand Mõõdukate ja Raimo Kägu Rahvaliidu nimekirjas)
  Uuringu viis läbi Eesti suurim turundusuuringute ja konsultatsioonide täisteenuse pakkuja Emor, koostöös meediamonitooringu ettevõttega Observer Eesti OÜ.
  Poliitilise tasakaalustatuse uuring on täies mahus avaldatud ETV <#koduleheküljel=http://www.etv.ee>, uudiste rubriigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.