Ülo Toomsalu • 8. november 2002 kell 6:10

EPL: Isamaaliit tahab esimeheks Jüri Luike

Suur osa valimiskaotusest toibuva Isamaaliidu liikmeist soovib valida kuu aja pärast erakonna uueks esimeheks endise kaitseministri Jüri Luige.

<pilt#JyriLuik.jpg#Jüri Luik#148#214#0> Eesti Päevalehe andmetel soovib Luik, et tema kandidatuuri ülesseadmise korral valitaks erakonnale ka uus, tegus peasekretär. ?Ma pigem ei taha,? tsiteeris üks Isamaaliidu liige Luige täpset vastust ettepanekule kandideerida erakonna esimeheks. ?Kuid ta lubas siiski tõsiselt mõelda,? lisas erakonna liige.

Luige kommentaari ei õnnestunud eile saada.

Erakonna ühe liidri Liisa Pakosta sõnul pole ükski inimene siiani öelnud, et ta kandideerib. ?Loomulikult, kaheksa hüüumärgiga,? vastas Pakosta samas küsimusele, kas ta pooldaks erakonna esimehena Luike.

Erakonna sees peetakse napiks Trivimi Velliste võimalusi tõusta parteijuhiks, tasavägisem võistlus kujuneks välja Peeter Tulviste ja Tunne Kelami vahel.

Luige loobumisel on suuremad võimalused kõrge koht haarata Kelamil, kes ise on sellel teemal rääkides napisõnaline. ?Ma ei ole raudselt kindel kandidaat ja olen alati avatud paremale võimalusele, kuid ma ei saa öelda ka seda, et ma üldse ei kandideeri. Oluline on, kes on see isik, kes suudab erakonna kõige paremini ühendada, motiveerida ja häälestada tulemuslikult,? ütles Kelam.

Erakonnas on siiani vaid Kersti Kaljulaid ja Pakosta kindlalt teatanud, et nemad esimehe kohale ei kandideeri. Mõlemale oli eelnevalt kandideerimist soovitatud.

Hetkel kuum