• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Philip Morris kukutas tubakatööstussektorit

  USA aktsiaturud lõpetasid teisipäeval muretsemise võimaliku sõja pärast Iraagiga ning otsustasid pärast kolmepäevast kukkumist taas ostma hakata.
  Suurimad võitjad olid tehnoloogiasektori aktsiad tänu Cisco ja Briti Vodafone?i positiivsetele tulevikuväljavaadetele. Peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks kerkis 2,3 protsenti, 1349,56 punktini, Dow Jonesi tööstuskeskmine aga 0,3 protsenti, 8386,00 punktini.
  Dow? mustaks (õigemini punaseks) lambaks osutus Philip Morris, mille aktsia kukkus 14 protsenti, 37,03 dollarini. Maailma suurim tubaka- ja toiduainetööstuse kompanii teatas, et ei suuda täita järgmise aasta kasumiprognoosi. Eilset kauplemispäeva alustas tubakakompanii kerge tõusuga, kuid oma mõju avaldas Philip Morrise tulemus ka Euroopa turgudele.
  Maailma suuruselt teise tubakakompanii British American Tobacco aktsia hind langes Londoni börsil 4,3 protsenti. Rootsi Swedish Matchi aktsia hind langes Stockholmi börsil üle kahe protsendi.
  Euroopa aktsiaturud olidki eile suuremad kukkujad kui teised regioonid. Euroopa Komisjon alandas Euroopa Liidu selle aasta majanduskasvu prognoosi seniselt 1,4 protsendilt 0,8-le. Euroopa suurima, Saksamaa majanduskasvuks ennustab valitsuse nõunike paneel (nn viis tarka) 0,2protsendilist kasvu. Pole siis ka ime, et Frankfurdi börsi DAX-indeks langes eile 3,5 protsenti.
  USA aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva langusega. Pool tundi pärast turgude avanemist olid kõik kolm peamist aktsiaindeksit umbes protsendi võrra miinuses. USA parlamendi majanduskomisjonis esines Alan Greenspan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.