Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sisseostetud transpordiga saab tugevdada konkurentsieeliseid

  Mecro tegeleb tööriistade hulgimüügiga rohkem kui kolmesajale üle Eesti paiknevale edasimüüjale, jaemüügiks kasutatakse kauplusteketti Stokker. Mecro peamine konkurentsieelis on lai tootevalik. Sisseviidud logistiliste muutustega saavutas firma parema teeninduskvaliteedi ja kaubakäibe kasvu ning laoseisude vähenemise tõttu vähenes käibevahendite hulk.
  Varem käisid paljud edasimüüjad ise Mecro laos kauba järel. Stokkeri kauplusi ja mõningaid suuremaid edasimüüjaid varustas Mecro veoauto, mis jaotas kaubad üle Eesti nädalase intervalliga korduvate veoringidega. Tellimuse esitamisest kauba kättesaamiseni kulus reeglina kolm kuni neli päeva. Müügimahtude kasvades taoliselt korraldatud veoringid enam ei toiminud. Müügi kõrgperioodil hakkas tihti juhtuma, et kõik tellitud kaubad ei mahtunud enam autole ning edasimüüjateni jõuti hilinemistega. Mecrol tuli valida, kas kauplustele peale sundida kolmepäevast kaubavaru või mõnepäevast defitsiiti.
  Kui transpordisüsteem hakkas tõsiselt firma arengut takistama, otsustati oma transpordivahendist loobuda ning veoteenused sisse osta.
  Koostöös Schenkeriga töötati välja sobivad veoskeemid ja ajagraafikud. Et tegutseti teistel alustel kui varem, tuli ühise tegutsemise põhimõtted viia kõigi osapoolteni. Kaupmeestest kliendid suhtusid uude süsteemi esmalt umbusuga, kuid sellega harjuti kiiresti, sest kasutatav teenus vastas kaupmeeste huvidele - päeval tellitud kaubad saabusid müüki järgmisel tööpäeval. Vana süsteemiga võrreldes muutus klientide tellimuste rahuldamine kiiremaks ning kadus vajadus hoida liigseid varusid.
  Transpordisüsteemi muutmine tähendas Mecrole hulgimüüjatega sõlmitud lepingute ümbertegemist. Sätestati täpsed tellimise ja tarnimise kellaajad ning kauba eest vastutuse üleandmise protseduur. Muudeti ka kauplusteketi varustamist.
  Endises töökorralduses oli Mecro laoseisu ülevaade üsna ebatäpne. Uuele süsteemile üle minnes hakati aga laoseisu täpselt määratlema. Kui varasem kauba saatmise ja tellimise korraldus toimis kaupluse juhataja visuaalse riiulite vaatluse põhjal koostatud tellimisel, siis uues süsteemis määratlesid kõik tooteid edasimüüvad kauplused täpselt oma ühe päeva vajaduse. Iga päeva jooksul koostati reaalmüügi alusel uus tellimus.
  Mecro lao infosüsteemid on online müügistruktuuridega ühendatud selliselt, et laoseisude muutus on edasimüüjatele kohe näha. Samuti on Stokkeri kaupluste laoseis näha Mecro kesklaos. Uuele süsteemile üleminekuga sai Mecro üheksa Stokkeri kaupluse peale laoseisude arvelt käibevahendite kokkuhoidu ligi kuus miljonit krooni.
  Autor: Tõnis Hintsov
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Ivar Veskioja: e-residentsus töötab, nüüd on aeg vallutada Euroopa turg
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
EfTENi uue fondi puhasväärtus kasvas, oodata on uut väljamakset
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sesti kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Maardu biogaasitehas hakkab tootma gaasi Tallinna linnaliinibussidele
Teisipäeval avatud 14 miljoni eurone Maardu biogaasitehas hakkab tootma gaasi aastas kuni 50-le gaasil liikuvale Tallinna linnaliinibussile.
Teisipäeval avatud 14 miljoni eurone Maardu biogaasitehas hakkab tootma gaasi aastas kuni 50-le gaasil liikuvale Tallinna linnaliinibussile.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.