23. detsember 2002 kell 14:07

Rahapesu tõttu arestitud 95 miljoni krooni eest vara

Rahapesu andmebüroo töö tulemus tipneb selle aasta lõpus kahtlusaluste arestitud varaga 95 miljoni krooni väärtuses.

Momendil on aresti all umbes 55 miljoni krooni eest rahapesu andmebüroo poolt arestitud vara, millele lisandub 40 miljoni krooni väärtuses uurimisorganite algatusel arestitud vara, märkis Rahapesu andmebüroo üleskomissar Arnold Tenusaar.

Selle aasta 1. detsembri seisuga oli rahapesu andmebüroo taotluse alusel arestitud 40 pangaarvet ja üks kinnisvaraobjekt. Umbes pooltel juhtudel on materjal juba jõudnud uurimisorganeile.

?Kui vaadata statistikat vara arestimise kohta ja seadusemuudatuste paketis planeeritavat sätet vara konfiskeerimise kohta, oleks rahapesu andmebüroo koosseisu suurendamine ülimalt kasulik investeering,? ütles Tenusaar.

Ta märkis, et vaid ühel korral ei rahuldanud kohtunik rahapesu andmebüroo taotlust vara arestimiseks, kolmel korral vabastasid nad ise hiljem arestitud arve ja ühel korral vabastas arve ringkonnakohus.

Rahapesu andmebüroo arestib vara kohtu kaudu alates möödunud aasta teisest poolest.

Peale teate saamist kahtlasest tehingust asub rahapesu andmebüroo täiendavat infot koguma ning seda analüüsima. Selleks on rahapesu andmebürool õigus nõuda asjaomastelt isikutelt dokumente vara päritolu kohta.

Hetkel kuum