Ülo Toomsalu • 13. oktoober 2003 kell 6:07

EPL: Haritlaste nõue 7300 krooni kuus

TALO loodab novembris korraldada mitmekümne tuhande osalejaga streigi, et nõuda kõrgharidusega töötajatele vähemalt 7300kroonist palka.

Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) esimehe Toivo Roosimaa sõnul soovivad nad anda ühiskonnale märku, et haritlaste palga osas on lõhe juba liiga sügavaks läinud. ?Kui tahame ikka veel iseseisvaks jääda ja oma riiki edasi rajada, siis peame päevakorda tõstma selle, kuidas probleemi lahendada,? lisas ta.

Rahandusministeerium ei toeta alampalga määra tõstmist tasemeni, kus asutuse juhil ei jää vahendeid töötajate motiveerimiseks, ütles ministeeriumi avalike suhete nõunik Annika Loigu Eesti Päevalehele.

?Toetame seda, et lisaraha eest jääks koolijuhile võimalus kujundada palgapoliitika ja motiveerida parimaid,? ütles Loigu, lisades, et palgafondi kasv lubab seda juba järgmisel aastal teha ning headele õpetajatele topeltpalka maksta.

Ilmselt novembris korraldatav streik puudutaks Roosimaa sõnul kultuuritöötajaid, õpetajaid, teadureid, kõrgharidusega põllumehi ning osa meditsiinitöötajaid. Liikmeid on TALO-l kokku 60 000.

?Arvestades inimeste praegusi meeleolusid ja suurt palkade erinevust eri regioonides, võib streik päris tõenäoline olla,? märkis Roosimaa.

Hetkel kuum