Ülo Toomsalu • 21. oktoober 2003 kell 6:03

EPL: Rahvuslik lepe ajas Tööandjate Keskliidu lõhki

Mitu Tööandjate Keskliidu juhatuse liiget on vastu, et tööandjate esindajana kirjutas eile ühiskondlikule leppele alla ka juhatuse esimees Meelis Virkebau.

Tööandjate Keskliidu aseesimehe Toomas Niinemäe sõnul ei ole keskliidu juhatuse liikmed Enn Veskimägi, Jüri Käo, Gunnar Okk, Indrek Neivelt ja ta ise nõus, et tööandjate esindajana kirjutas eile ühiskondlikule leppele alla ka juhatuse esimees Meelis Virkebau, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ei kommenteeri,? vastas Niinemägi küsimusele, keda esindas Virkebau eile leppe allkirjastamisel. Osa juhatuse liikmetest ei ole nõus, et leppesse kirjutati sisse punkt ?rakendatakse õiglast palka ning Euroopa Liidu sotsiaalkindlustuse ja töösuhete standardeid?. ?Mina olen seisukohal, et õiglase palga ja Euroopa sotsiaalgarantiide sellisel kombel leppesse sissekirjutamine ei ole täna korrektne,? ütles Niinemägi.

Meelis Virkebau kinnitas, et tänahommikusel koosolekul, kus osalesid ka aseesimehed, anti talle volitus ühiskondlik lepe allkirjastada. ?E-hääletus andis suure häälteenamusega positiivse tulemuse,? kinnitas Virkebau. ?Ka ei saa ma aru, miks mõned juhatuse liikmed sellele nii vastu olid, kuna täna ametiühingutega kehtiv pikaajaline palgakokkulepe on palju karmim kui leppes olev õiglase palga nõue.?

Hetkel kuum