Riigikohus jättis Vinnali süüdi

ÄP Online 18. veebruar 2004, 00:00

Nii Tallinna linnakohus kui ka ringkonnakohus tunnistasid Vinnali süüdi 1997.?1998. a firma Brilliant Holdings Inc kontolt saadud ligi 5 miljoni krooni isikliku tuluna deklareerimata jätmises.

Riigikohus leidis, et maksukuritegude lahendamisel on üldkohus pädev tegema kindlaks kõiki maksukuriteo koosseisulisi tunnuseid, sh laekumata jäänud maksusumma suurust. Riigikohus ei nõustunud kassaatori seisukohaga, et isikut ei ole võimalik maksukuriteos süüdi tunnistada enne, kui tema suhtes on jõustunud maksuotsus või halduskohtu otsus.

Samas märkis Riigikohus, et üldjuhul on isikule maksukorralduse seaduse ja teiste seadustega tagatud õigusi võimalik kasutada ka kriminaalmenetluses. Näiteks on võimalik üldkohtus vaidlustada talle süüks arvatava maksukahju arvestamise õigsust. Kriminaalasja arutav kohus peab kontrollima, kas süüdistuses on isiku käitumisele antud õige maksuõiguslik hinnang ja kas laekumata maksusumma on arvestatud õigesti.

Kohtuotsusest peab selguma, kuidas on kuriteo tagajärjel laekumata jäänud maksusumma määratud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing