Leedu valitsus peatas eile energia jaotusvõrgu erastamise Eesti Energiale

ÄP 04. märts 2004, 00:00

?Leedu valitsuse otsus on põhjendamatu ja loomulikult oleme pettunud. Võime ainult oletada, miks taoline otsus? RSTd Eesti Energiale mitte müüa ? langetati. See aga ei hakka mõjutama meie nägemust nn Balti alternatiivist, sellest, et Balti koostöö energeetikas on vajalik,? ütles Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive.

Eesti Energia eesmärk on luua kolme Balti riiki hõlmav tugev energiafirma, mis peab perspektiivis tagama Eesti, Läti ja Leedu energiasektori sõltumatuse Venemaast ning võimaldama ka elektrienergia eksporti Põhjamaade turgudele. Eesti Energia otsib jätkuvalt Leedus koostöövõimalusi, mis oleksid vastastikku kasulikud mõlema riigi energiasüsteemile.

Kuna RST erastamiskonkurss jäi segastel asjaoludel lõpule viimata, soovib Eesti Energia konkursil osalemisega tekkinud kulude hüvitamist. Kompensatsiooninõude esitamise osas kujundab Eesti Energia juriidilise seisukoha lähiajal.

Leedu riik kuulutas kahe elektrijaotusvõrgu, RST ja VST, enamusaktsiate erastamiskonkursi välja möödunud aasta juulis. Eesti Energia osales 71% RST aktsiate ostupakkumisel, olles ainuke potentsiaalne erastamiskonkursile jäänud investor. Möödunud aasta septembris tunnistas Leedu valitsus Eesti Energia vastavaks kõikidele erastamistingimustele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing