Eesti sai loa jätkata 2,5%-lise joogipiima tootmist ja kasutamist kuni 30. aprillini 2007. aastal, teatas põllumajandusministeerium.
Eile sai Brüsselis piima ja piimatoodete korralduskomitee istungil heakskiidu määruse eelnõu, mille kohaselt võib Eesti jätkata 2,5%-lise joogipiima tootmist ja kasutamist kuni 30. aprillini 2007. aastal.
'2,5%-list joogipiima võib turustada ainult kohapeal, st Eestis toodetud ja töödeldud piimast,' ütles põllumajandusata?ee Tauno Lukas. 'Naaberriikides toodetud 2,5%-lise piimaga Eesti turule ei pääse.'
Teised liikmesriigid võivad 1. maist turustada Eestis üksnes Euroopa Liidus lubatud rasvasisaldusega joogipiima. EL-is kehtestatud joogipiimade klassifikatsioon määratleb täispiima puhul lubatud rasvasisalduseks vähemalt 3,5%, väherasvaseks loetakse 1,5 - 1,8%-lise rasvasisaldusega piima, rasvatu piima puhul ei tohi piimarasv olla üle 0,5%.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Eestis toodetud joogipiimast üle 90% on 2,5%-line piim.