EPL: Järjekordne vargus viis viljavarust 300 tonni nisu

02. aprill 2004, 08:00

Kolmapäeval tuli avalikuks järjekordne vargus julgeolekuvarudest, kui selgus, et riigi vilja hoidnud ASist Tamsalu Veskid on puudu üle 300 tonni nisu.

ASile Riigi Viljasalv laekusid kolmapäeval riigi viljaoksjonitelt nisu ostnud ettevõtjate kaebused, et nad ei saa Tamsalu Veskites hoitavat nisu kätte. Riigi Viljasalv päris Tamsalu Veskite juhtkonnalt aru ning sai vastuseks, et ettevõttel on ajutised probleemid, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Tamsalu Veskite esindaja põhjendas meile, et keegi, kes ostis oksjonil nisu, müüb selle neile tagasi ja seejärel antakse nisu oksjonil osalenud inimestele. Meid selline põhjendus ei rahuldanud,? rääkis Riigi Viljasalve juhataja Arvi Tupits.

Kolmapäeval korraldati Tamsalu Veskites revisjon, mille käigus tuvastati, et riigireservi kuulunud nisu on kadunud. Tupitsa sõnul oleks hoidlates pidanud olema vähemalt 300 tonni riigile kuuluvat nisu, mis müüdi viimase kuu aja jooksul riigi korraldatud viljaoksjonitel mitmetele ostjatele.

Põllumajandusminister Tiit Tammsaar nimetas Tamsalu Veskites toimunut korralageduseks. ?See ei ole aprillinali! Ma ei ole küll täpselt juhtunust aru saanud, aga see on uskumatu, et riigilt oksjonil vilja ostnud inimesed ei saa oma kaupa kätte,? lisas Tammsaar.

Eesti Päevalehel ei õnnestunud eile ühegi Tamsalu Veskite juhiga kontakti saada. Tamsalu Veskite juht Aadu Jaansoo saatis möödunud nädalal mitmele valitsuse liikmele kirja, milles hoiatas, et kui ettevõte ei saa riigilt kiirkorras 10 miljonit krooni, võib firma pankrotti minna. Tänaseni pole riik Jaansoo palvele reageerinud.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing