Deutsche Bank seisab taas identiteedikriisi ees

10. mai 2004, 14:27

Deutsche Banki kogelemine Postbanki ostmise osas on taas tõstatanud pangasisese võimuvõitluse panga strateegia osas, kirjutab WSJ.Com.

Võitlus käib rahvusvahelise ja Saksamaa tiiva vahel.

Uus lahing algas Deutsche Posti jaepangandusüksuse Postbanki ostu pärast. Deutsche Banki nõukogu liikmed usuvad, et panga juhatuse esimees Josef Ackermann pole piisavalt veennud Deutsche Posti ja Saksa valitsust, et Postbank ei läheks börsile, vaid müüdaks Deutsche Bankile.

Shveitsi kodanik Josef Ackermanni sai panga juhatuse esimeheks 2002. aastal. Grupp ameeriklastest ja teistest mitte-sakslastest panga investeerimispankureid võitlevad Saksa äripanganduse kaadriga panga strateegia ja kultuuri küsimustes. Saksa poolel tahetakse säilitada panga staatust Saksamaa suletud tööstuse-finantseerimise võrgus, kus rahvuslikud huvid domineerivad investorite huvide ees. Panga rahvusvaheline seltskond surub tugevamat keskendumist kasumitele.

Deutsche Banki nõukogu esimees Rolf Breuer teatas, et nädalavahetusel Saksa ajakirjas Der Spiegel avaldatud panga nõukogu liikme Ulrich Cartellieri kommentaar ei kajasta panga ega panga nõukogu vaateid. Ajakiri kirjutas viidates Cartellirile, et panga juhatuse esimees Josef Ackermann on kontrolli alt väljas ning et pank peaks olema rohkem seotud Saksamaa koduturuga.

Erimeelsused Postbanki küsimuses tulid mõned kuud pärast seda, kui Ackermann pidas Citigroupiga kõnelusi Deutsche Banki ülevõtmiseks. Kõnelused lõppesid varajases staadiumis, kuna Deutsche Banki nõukogu oli müügi vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing