Virumaa Teataja: Tamsalu tehase betoon murrab Venemaale

14. mai 2004, 08:29

E-Betoonelemendi Tamsalus tehtavad talad ja paneelid jõuavad neil päevil Peterburi, kus siinse toodanguga ehitatakse hiiglaslikku kaubanduskeskust.

Hetkel läheb esimene suurem tellimus ühe kaubanduskeskuse rajamisele, kuid edaspidi näeb tehas umbes viie miljoni elanikuga Peterburis palju suuremat sihtrühma, mis tähendab, et nüüdne partii on alles esimene osa suures äris, kirjutab Virumaa Teataja.

E-Betoonelemendi Lääne-Virumaa tehaste direktor Vahur Luumann ütles, et konkreetse kaubanduskeskuse suurus ulatub sadade tuhandete ruutmeetriteni ja E-Betoonelement varustab ühe selle osa ehituse, samuti osaletakse kohe ka pakkumisel teise kaubanduskeskuse juures. Kokku on seal kavandamisel viis suurt kaubanduskeskust.

Teise huvipakkuva teemana nimetas tehaste direktor Peterburi rajatavaid autode parkimismaju.

?Peterburi on kohutavalt üle autostatud ja sealsetele projekteerijatele-ehitajatele mõjus tõelise ?okina info, et meil on pakkuda elemendid, mis võivad ulatuda 22 meetrini ning mille ruutmeetri kandevõime on üks tonn - see pani seal turu kihama,? rääkis Luumann.

Vahur Luumann ütles, et Venemaaga tehingute taaselustamisele aitas kaasa tänu Euroopa Liidule kadunud topelttoll ja sealsed hinnad, mis teevad siinse toote konkurentsivõimeliseks. ?See on esimene suurem tellimus uuel ajajärgul, sest aastatel 1994-95 läks meilt Venemaale elemente 14 sõjaväekülla,? ütles Luumann.

Ta lisas, et samal ajal oli neil Peterburi lähedal ka tootmine. E-Betoonelemendil on kindel plaan taastada tootmine Peterburis, kuid sellest lähemalt kõnelemist peab Luumann ennatlikuks. ?Praegu on rühm inimesi seal tootmist ette valmistamas ja see peaks sel aastal kindlasti pihta hakkama,? märkis ta siiski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing