Ülar Lauk • 28 juuli 2004

Vene pankuri poeg ostis Briti autokompanii TVR

Briti autokompanii TVR müüdi uuele omanikule. BBC teatel on selleks vene pankuri Aleksandr Smolenski 23aastane poeg Nikolai.

Kompanii, kus töötab umbes 400 inimest, on spetsialiseerunud kallite sportautode tootmisele. Kompanii on maailmas kolmas sportautode tootja. Aastas valmistatakse umbes 1000 autot, mille hind ulatub 90 000 dollarini. Kõik masinad toodetakse tellimuse alusel.

Kompanii levitatud avalduses märgitakse, et pärast müümist jääb selle endine omanik Peter Wheeler juhatusse peaeksperdina. Ajalehe Kommersant teatel tehingu finantspoolt ei avalikustata, kuuldused räägivad 15 mln naelsterlingist.

Nikolai Smolenski isa Aleksandr lõi omal ajal Venemaal ühe esimese erapanga - Stolit?nõi.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/newsline/index.shtml?2004/07/28/55444>

Hetkel kuum