Venemaa Keskpank jättis litsentsita panga Dialog-Optim

11. august 2004, 11:59

Venemaa Keskpanga katseid leida Dialog-Optim pangale ostja ei pärjanud edu ning eile teatati panga litsentsi tühistamisest.

Nagu kirjutab tänane <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2004/08/11/79492>, ei põhjustanud see hoiustajate ega pankurite hulgas paanikat, kuigi pank oli hoiuste mahult riigi 50 suurima panga hulgas ja omab harukontoreid 17 regioonis. Turul enam ei loodetudki panga pääsemisele ning uut paanikalainet hoiustajate hulgas ei kardeta.

Juuli algul andis Keskpanga juht Sergei Ignatjev veel lootust pääsemisele, teatades Riigiduuma saadikutele, et Dialog-Optim peab läbirääkimisi potentsiaalsete ostjatega. Vedomosti andmetel tundsid panga ostmise vastu huvi Me?prombank, Moskommertsbank, VBRR ja Handi-Mansi pank. Läbirääkimised lõppesid edutult, sest Dialog-Optima ainuisikuline omanik ja direktorite nõukogu esimees Aleksandr Poljakov alustas neid ostust huvitatud pankade esindajate sõnul numbrist 100 mln dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing