PM: Eesti tanklakett loodab kasumisse jõuda

13. oktoober 2004, 08:16

Viimastel aastatel kahjumisse jäänud suurim Eesti kapitalile kuuluv tanklakett Olerex loodab vaatamata teravnenud konkurentsile jõuda tänavu kasumisse.

Ehkki kolmele tartlasele ja ühele tallinlasele kuuluva Olerexi kahjum oli mullu 358 miljoni krooni suuruse käibe juures ligi 11 miljonit krooni, tuleb 2004. aasta Olerexi juhataja ja aktsionäri Andres Linnase sõnul märksa parem, kirjutab Postimees.

«Ega kellelgi ole praegu roosiline aeg, aga meie elasime oma kahjumi üle,» märkis Linnas.

Linnase väitel ei plaani Olerexi aktsionärid praegu ei osaluse müüki väliskapitalile ega ühinemist mõne teise kodumaise tanklaketiga. Üle Eesti opereeritakse 20 tanklaga. «Meil on mõned punktid veel katmata ja oleme ka Tallinnas nõrgalt esindatud,» tõdes Linnas.

Kohalike tanklakettide omanikud tunnistavad, et nende arengut on pidurdanud müüt, justkui Statoili kütus tuleks otse Norrast ja Neste kütus Soomest. «Üle 90 protsendi bensiinist tuleb Eestisse Jukose tehasest Leedus,» kinnitas Linnas.

«Loodame tarbija teadlikkusele, sest sama hinna ja kvaliteedi suhte juures eelistab tarbija meid, kuna oleme tõesti ainus suurem Eesti kapitalile kuuluv kütuste jaemüüja,» märkis Linnas.

Optimistlikeks tulevikuootusteks annab Linnase kinnitusel põhjust ka asjaolu, et väliskapitalile kuuluvate tanklakettide peakorterid hakkavad millalgi kohapealsetelt juhtidelt kasumit nõudma. «Nende eesmärk pole eestlastele odavat kütust müüa,» rõhutas Linnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing