• Jaga lugu:

  Börsikommentaar: nafta langes, börs tõusis

  USA aktsiaturud lõpetasid nädala tõusuga, kergendust pakkus nafta hinna alanemine.

  Laiapõhjaline S P 500 indeks kerkis esimest korda viimase nelja nädala jooksul. 500 suurimat ettevõtet hõlmav indeks lõpetas nädala 3,1 protsenti kõrgemal tasemel. Tehnoloogiaaktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks tõusis nädalaga samuti 3,1 protsenti. Dow tööstuskeskmine kosus 2,8 protsenti, indeks suutis taas ületada psühholoogiliselt olulise 10 000 punkti taseme.
  Nafta hind tegi läbi kiire languse, kui USA naftavarud suurenesid rohkem, kui analüütikud ootasid. Samuti alandas nafta hinda Hiina otsus tõsta intressimäärasid, mis peaks vähendama nõudlust musta kulla järele, kuna tarbimine väheneb. Naftabarreli hind kukkus nädalaga New Yorgi kaubabörsil 6,1 protsenti, langedes 51,76 dollarile.
  Hiljuti börsidebüüdi teinud Internetifirma Google aktsia hind lähenes ohtlikult 200 dollari tasemele. Päeva sees puudutas aktsia 199,95 dollari taset, kuid rohkemaks jõudu ei jätkunud. Päeva lõpus andis aktsia hinnas järele, lõpetades päeva 190,64 dollari tasemel ehk 1,4 protsenti miinuses. Esmaemissioonist sai aktsiaid osta 85 dollariga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.