PM: Res Publica ähvardab tulumaksureformi

22. november 2004, 08:03

Res Publica ja Reformierakonna ühinemismõtetest seisavad silmitsi uue vastuoluga, sest respublikaanid kaaluvad tulumaksualanduse edasilükkamist.

Koalitsioonilepingusse kirjutatud Reformierakonna valimislubadus, et 2006. aastaks väheneb tulumaksumäär 26 protsendilt 20-le, sattus laupäeval Põltsamaal toimunud Res Publica volikogul ohtu. Nimelt teatas parteijuhist peaminister Juhan Parts, et hoolimata koalitsioonilepingust ei saa tulumaksu alandada kiirustades, kirjutab Postimees.

«Kas peaksime maksude alandamisel rohkem silmas pidama konservatiivseid põhimõtteid ning vaesemate ühiskonnakihtide ja lastega perede huve?» küsis Parts. «Arutelu käib, kuid neid otsuseid ei saa teha võidujooksuga.»

Peaminister tunnistas, et peab õigeks arutada tulumaksu alandamist järgmise aasta esimesel poolel, kui hakatakse koostama uut pikaajalist maksustrateegiat ja eelarvekava.

Postimehe andmeil tahavad paljud Res Publica liikmed kahe partei ühinemisele «ei» öelnud Reformierakonna «puudli» rollist vabaneda ja panna valitsuspartnerit endaga arvestama.

«Koalitsioonilepingu sõlmimisest kuni tänaseni oleme oravatele pidevalt järele andnud, nad on saanud kõik, mida tahtnud, sest meie teadsime, et tuleb liitumine,» rääkis eile üks Res Publica juhtpoliitik. «Et nad loobusid, tahame üle vaadata kogu oma partei seisukohad ning anda mõista, et Reformierakond ei ole valitsuses sugugi üksi, kuigi nad kipuvad seda pahatihti arvama.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing