• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Universaalpult teeb ära mitme kaugjuhtimispuldi töö

  Poodides on saadaval väga erinevaid multifunktsionaalseid ehk universaalseid kaugjuhtimispilte, mille hulgast sobiva leidmine on keeruline protsess. Suurem osa saadavaid pulte jaguneb kahte kategooriasse. Esimesse liiki kuulvad puldid, kus mitme seadme omadused on ühte pulti ette sisse programmeeritud. Selliste pultide hinnad on üldiselt vahemikus 175?500 krooni. Need puldid tunneb ostja poes ära kirjadest ?5-in-1?, ?6-in-1? või ?8-in-1?, millest on võimalik välja lugeda, mitut pulti seade asendab. Oomipoe müüja soovitab alati enne puldi ostmist kirja panna olemasolevate seadmete valmistajad ja mudelinumbrid, soovitavalt ka puldi margi, et poes saaksid müüjad kontollida, kas ostetav pult ikka toetab kõiki kliendi seadmeid.
  Teine suurem kategooria on nn õppivad puldid. Need on intelligentsed seadmed, millele on võimalik õpetada selgeks signaalid, mida olemasolevad puldid seadmetele saadavad. Näiteks on võimalik oma universaalsele puldile, millega juhitakse televiisorit, videomakki, DVD-mängijat ja stereokeskust selgeks õpetada ka vähelevinud õhukonditsioneeri kaugjuhtimissignaalid. Õppivate pultide hinnavahemik on juba suurem, odavamad maksavad 300 krooni kandis, kallimad pea 2000 krooni.
  Oktoobri alguses tõi Logitech turule kaks internetitoega kaugjuhtimispulti. Harmony nime kandvad puldid on erilised mitme omaduse tõttu. Nendega saab juhtida 15 erinevat seadet. Neid pulte võib, kuid ei pea ise õpetama. Sisestades oma kaugjuhitava seadme andmed spetsiaalsel internetileheküljel, on võimalik internetist alla laadida vajalik kood puldi jaoks. Kõige huvitavam Harmony omadus on aga võimalus ühe nupu alla programmeerida mitu käsklust. Näiteks ?vaata filmi? nupu all võivad olla käsud, mis panevad tööle televiisori, DVD-seadme ning stereokeskuse. Siis häälestab pult stereokeskuse mängima DVD-mängijast tulevat heli, reguleerib paika helitugevuse, ootab viis sekundit ja siis saadetakse DVD-mängijale käsk filmi näitamist alustada. Filmisõbra kodus on see tihti korduv rutiin, mis oleks mitut eri pulti kasutades suhteliselt ebamugav tegevus.
  Logitechi pultide soovituslikud müügihinnad on sõltuvalt mudelist 2800?3100 krooni. GNT andmetel Logitech Harmony pulte Eestis praegu ametlikult saada ei ole. Hästivarustatud internetikaubamajadest tellimine ei tohiks aga huvilistele probeeme valmistada.
  Kõige kallim universaalne kaugjuhtimispult aga on HP rx3715, mis maksab umbes 9000 krooni. Kõrgel hinnal ei tasu lasta ennast hirmutada, sest kaugjuhtimispuldi sisse on ehitatud täisväärtuslik pihuarvuti (või siis vastupidi: pihuarvuti on ühtlasi pult). Tegemist on tootega, milles ühendatud nii pihuarvuti kui ka kaugjuhtimispuldi omadused. Pihuarvuti LCD-ekraanil virtuaalsete nuppude vajutamine on natukene harjumatu võrreldes tavaliste pultidega, aga staa?ikad pihuarvutikasutajad tunnevad ennast kindlasti väga koduselt.
  HP rx3715 kasutab sarnaselt Logitechi Harmonyle veebipõhist puldi õpetamist. Kui veebisaidist abi ei peaks olema, saab HP seadmele ka vajalikud koodid ükshaaval olemasoleva puldiga selgeks õpetada.
  Autor: Alar Pardla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.