Andris Feldmanis • 25. mai 2005 kell 12:25

Eurovisiooni otseülekannet vaatas 325 000 eestimaalast

TNS Emori andmetel oli Kiievis toimunud Eurovisiooni finaalkontserdi otseülekande Eesti televaatajate auditooriumi keskmine suurus minutis 325 000 inimest.

Eelmisel aastal oli vaatajaid 10 000 võrra vähem. Kindlasti oli üheks vaatajamagnetiks finaalkontserdil ansambli Vanilla Ninja esinemine. Eurovisiooni poolfinaali ülekannet jälgis sellel aastal 313 000 eestimaalast ehk 26 000 inimest vähem kui eelmisel aastal.

Kuna Eurovisiooni ülekanded aasta-aastalt järjest pikenevad, siis on on oht, et vaatajad ei jaksa saadet lõpuni jälgida. TNS Emori telemõõdikuuringu järgi vähenes vaatajate hulk oluliselt ülekande viimasel pooltunnil.

Kokkuvõttes võib välja tuua, et üle 700 000 eestimaalase püsis Eurovisiooni lainel, jälgides ETV vahendusel Eurovisiooni finaalkontserdi, poolfinaali ja nende korduste ülekannet vähemalt 15 minutit.

Hetkel kuum