• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuld tõusis 17 aasta kõrgeimale tasemele

  Kuld tõusis eile New Yorgis ja Londonis 17 aasta kõrgeimale tasemele, sest investorid ostsid seda maandamaks inflatsiooniga seotud riske. Toornafta ja bensiini hinnad tõusid eile teist päeva järjest, sest juba teine orkaan, seekord nimega Rita, lähenes USA lõunaosariikidele.
  Investorid usuvad, et Rita võimalik laastamistöö ja orkaani tagajärgede likvideerimine suurendab inflatsiooni. Euroopa Liidu statistikaamet juba teatas, et inflatsioon ongi euroalal juba kiirenenud. Ka mitmed lennufirmad, sealhulgas British Airways, Virgin Atlantic ja KLM Royal Dutch, teatasid kütusekuluga seotult hindade tõstmisest.
  Kulla hind tõusis 1980. aastal 873 dollarini unts, sest tarnijahinnad kerkisid aastaga 12 protsenti. Investorid ostavad kulda ebastabiilsetel aegadel ja hoiduvad fikseeritud tulususega varadest nagu näiteks võlakirjad.
  Deutsche Banki tooraineanalüütikute juht Michael Lewis ütles eile, et kuld võib olla parem investeering kui nafta. Tema hinnangul võib nafta hind olla järgmisel aastal keskmiselt 60 dollarit barrel ja ülejärgmisel aastal 45 dollarit barrel. Kulla hind aga 470 dollarit unts järgmisel aastal ja 520 dollarit unts ülejärgmisel aastal.
  Nafta hind kallines eile New Yorgis 1,7 protsenti ning barrel must kulda maksis 67,95 dollarit. Kulla hind kerkis aga 0,7 protsenti, olles 475,45 dollarit unts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.