ÄP fototoimetus • 6. oktoober 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: 35% elanikkonnast kasutab internetti

Äripäev kirjutas viis aastat tagasi, et 2000. aasta septembris kuulus internetikasutajate hulka 35% Eesti 15?74-aastastest elanikest. Nii selgus ASi Emor e-seire uuringust.

Teise kvartali keskmise 28%-ga võrreldes näitab see taas olulist tõusu. Emori suunajuhi Ülle Pärnoja sõnul on tulemus ootuspärane. Ta seostab suurt hüpet kooliaasta alguse ja suvepuhkuste lõppemisega. Uued internetikasutajad tulid põhiliselt just õpilaste seast. Internetikasutajateks loetakse inimesi, kes on viimase kuue kuu jooksul saatnud e-kirju või kasutanud muid interneti võimalusi.

Hetkeseis: Tänavuse septembri seisuga kasutab Eesti 15-74-aastastest elanikest Emori andmetel internetti juba 55% ehk ligi 575 000 inimest. Iga neljas 15-74-aastane Eesti elanik kasutab internetti iga päev. Kõige rohkem on kasutajaid lisandunud 20-29 ja 40-49-aastaste, madalama sissetulekuga ja suuremate linnade elanike seast. Kõige populaarsem veebileht on Neti, mida külastab iga päev keskmiselt 41% internetikasutajatest. Järgnevad Delfi ja Google.

Autor: ÄP

Hetkel kuum