Väinu Rozental • 25. oktoober 2005 kell 22:00

Helmese partner ostis eile Jaan Pillesaarelt väikeosaluse 560 000 krooni eest

Eesti väärtpaberite keskregistri andmeil tehti eile tehing, mille käigus maksti 3323 Helmese aktsia eest 560 194 krooni.

Belgias komandeeringul viibiv Teet Saluvere kinnitas, et on ostnud Jaan Pillesaarelt umbes 5protsendise osaluse.

?Helmese osaluse omamine on nagu iga investeering mingisse ettevõttesse, mille edukasse tulevikku investor usub,? kirjutas Saluvere elektronkirjas. ?Kui ma Helmese heaks töötan, siis ma usun, et Helmesel läheb hästi, ja ehk on viie protsendi aktsiate hind 5?10 aasta pärast natuke kõrgem kui täna ning õnnestub leida keegi, kes neid osta tahab.?

Septembri lõpus müüs Jaan Pillesaar 2,5protsendise osaluse Helmesest suurklientidega tegelevale Andres Kukele.

Pillesaare sõnul on Helmeses veel potentsiaalseid töötajaid, kes võiksid osalust omada, kuid teistega pole ta veel konkreetseid lepinguid sõlminud.

Helmese asutaja Jaan Pille­saar ostis eelmise aasta lõpus tagasi kolmandiku Helmesest, mille ta viis aastat tagasi müüs 34 miljoni krooni eest investeerimisfondile BRF. Pärast taas Helmese ainuomanikuks saamist kinnitas Pillesaar ajakirjanduses, et müüb vähemusosaluse omakorda Helmese kauaaegsetele töötajatele.

Hetkel kuum