25. oktoober 2005 kell 14:00

IT Grupp Microlinki ja Elioni tehingust: serverite majutusteenuse monopol tekkimas

Majutusteenus koondub täielikult ühe firma kätte, kommenteeris IT Grupp konkurentsiameti otsust lubada Elionil osta Microlink.

Eesti infotehnoloogiafirma, Microlinki ja Elion Ettevõtete AS-iga IT-lahenduste osas konkureeriv AS IT Grupp tervitab Konkurentsiameti poolt esitatud nõuet, et Microlingi ostu korral Elioni poolt peab koonduv ettevõte müüma Metroo nimelise fiiberoptilise võrgu, kuid peab kahetsusväärseks, et Konkurentsiameti tähelepanu alt jäi välja serverite majutusteenuse koondumine ühe pakkuja kätte.

'Konkurentsiameti otsus nõuda Metroo võrgu müüki on internetiteenuse pakkumise turul konkurentsi igati soodustav, kuna ärivaldkonnas oleks teenuse pakkumine muidu muutunud liiga ühe ettevõtte keskseks,' kommenteeris IT Grupi juhatuse liige Esti Ehatamm-Fels.

Konkurentsiamet jättis tähelepanuta aga keskmistele ja suurtele ettevõtetele suunatud serverite ja rakenduste majutusteenuse osutamise, mis on läbi Microlingi ostu koondumas ühe pakkuja kätte. Nii Elion kui ka Microlink on seni osutunud nimetatud majutusteenust.

'Serverite ja rakenduste majutusteenuse sisuline koondumine ühe ettevõtte kätte kahandab tarbijate jaoks hinnakonkurentsi, kuna reaalselt võetavaid pakkujaid keskmistele ja suurtele ettevõtetele selles valdkonnas turul rohkem ei ole.' selgitas Ehatamm-Fels. 'Serverite majutusteenus vajab kõrgeid alginvesteeringuid turule sisenemiseks, mis on pärssinud teistel ettevõtetel siin konkureerimist.'

Hetkel kuum