• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IT Grupp Microlinki ja Elioni tehingust: serverite majutusteenuse monopol tekkimas

  Majutusteenus koondub täielikult ühe firma kätte, kommenteeris IT Grupp konkurentsiameti otsust lubada Elionil osta Microlink.

  Eesti infotehnoloogiafirma, Microlinki ja Elion Ettevõtete AS-iga IT-lahenduste osas konkureeriv AS IT Grupp tervitab Konkurentsiameti poolt esitatud nõuet, et Microlingi ostu korral Elioni poolt peab koonduv ettevõte müüma Metroo nimelise fiiberoptilise võrgu, kuid peab kahetsusväärseks, et Konkurentsiameti tähelepanu alt jäi välja serverite majutusteenuse koondumine ühe pakkuja kätte.
  'Konkurentsiameti otsus nõuda Metroo võrgu müüki on internetiteenuse pakkumise turul konkurentsi igati soodustav, kuna ärivaldkonnas oleks teenuse pakkumine muidu muutunud liiga ühe ettevõtte keskseks,' kommenteeris IT Grupi juhatuse liige Esti Ehatamm-Fels.
  Konkurentsiamet jättis tähelepanuta aga keskmistele ja suurtele ettevõtetele suunatud serverite ja rakenduste majutusteenuse osutamise, mis on läbi Microlingi ostu koondumas ühe pakkuja kätte. Nii Elion kui ka Microlink on seni osutunud nimetatud majutusteenust.
  'Serverite ja rakenduste majutusteenuse sisuline koondumine ühe ettevõtte kätte kahandab tarbijate jaoks hinnakonkurentsi, kuna reaalselt võetavaid pakkujaid keskmistele ja suurtele ettevõtetele selles valdkonnas turul rohkem ei ole.' selgitas Ehatamm-Fels. 'Serverite majutusteenus vajab kõrgeid alginvesteeringuid turule sisenemiseks, mis on pärssinud teistel ettevõtetel siin konkureerimist.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.