• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskused võtavad võla katteks poe vara

  Kaubanduskeskused on hakanud end probleemsete üürnike vastu kaitsma, sõlmides üürilepinguid, mis annavad üürileandjale ehk siis keskusele võimaluse pantida ning müüa üürniku vara, juhul kui too on muret tekitava summa võlgu jäänud ega taha seda ära maksta.
  ?Võlaõigusseadus seda sätestab,? rääkis Kristiine keskuse juht Allan Remmelkoor ning lisas, et seda on ka tehtud. Näiteks tõi ta oma keskuses kunagi tegutsenud Playlife?i ning LTB teksapoe, kelle vara panditi. ?Oleme vara müünud,? kinnitas ta. Küsimusele, kas võte ka mõjus, vastas Remmelkoor: ?Üht-teist saime tagasi.?
  Et tegemist on tülika ettevõtmisega, kasutatakse seda võtet Remmelkoore sõnul viimase lahendusena. ?On juhtumeid, kus üürnik vilistab oma kohustustele ja üritab leida juriidilised nõksud, mille taha peita, et mitte maksta,? seletas ta. Vaatama kõigele on selline lepingupunkt siiski vajalik. ?See pole kindlasti efektiivne vahend ? palju tühja tööd ja vaimu närimist,? lisas ta.
  Päris samal arvamusel polnud aga Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits, kelle praktikas küll vara pantimine puudub. Pärnits on seda võimalust tülika rentniku nina alla hõõrunud. ?Oleme võimalust mõnele üürnikule tutvustanud, need on küll mõtlema jäänud,? rääkis. Nagu Remmelkoorgi, üritab Pärnits enne vara kallale asumist siiski võlglasega kompromissi leida. Vara müügiga kaasneb tema sõnul hulk raskusi, näiteks ei tohi vara lihtsalt ükskõik kellele müüa, vaid peab enne korraldama enampakkumise, et võlglaselt tema asjade müügiga liiga palju või vähe raha ei võetaks.
  ?See on selline pisut vaenulik punkt, aga teisest küljest on minu kui üürniku jaoks motiveeriv asjaolu,? avaldas rõivapoodi Reserved haldava firma LPP Retail Estonia juht Hendrik Pass kõnealuse lepingupunkti kohta arvamust ning lisas, et see on lihtsalt üürniku risk. Kas Pass oma vara pantimise ja mahamüümise vastu võitleks, ei osanud ta täpselt öelda. ?Peaks enesele selgeks tegema, mis võimalused mul võlaseisukorras on. Seda ei saa otseselt öelda.?
  Veel ühe pantimise näite võib tuua Norde Centrumist, kus Sun Spordi vara võla katteks maha müüdi. ?Täna on ju seaduslik ja lepinguline asi, kui ei saa üürnikult raha kätte, siis on see ainuke tee,? märkis Ober-Haus Kinnisvara haldusosakonna juhataja Ardi Roosimaa, kes keskusega tegeleb. Kuigi Sun Spordi puhul saadi kogu võlg lõpuks tagasi, on ka juhuseid, kus kaup võla suurust ei kata, lisas ta.
  Autor: Gert D. Hankewitz
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.