ÄP fototoimetus • 17. november 2005 kell 22:00

PÖFF alustab

Juba üheksandat aastat toimuv Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) avalikustas kolmapäeval oma võistlusprogrammid: lisaks teist aastat toimuvale Euraasia võistlusprogrammile annab rahvusvaheline ?ürii sel aastal esmakordselt välja ka auhinna parimale Eesti täispikale filmile.

Eesti täispikkade filmide võistlusprogrammi kuulub 13 filmi: Ivar Heinmaa ?Afganistani armid?, Ilmar Raagi ?August 1991?, Kaspar Jancisi, Ülo Pikkovi ja Priit Tenderi? Frank ja Wendy?, Enn Säde ?Jüri see mulk ehk mis tuul müürile?, René Vilbre ?Kuum külm sõda: Haukka grupp?, Jaak Kilmi ?Kohtumine tundmatuga?, Kaaren Kaera ?Malev?, Märt Sildvee ?Parema elu nimel?, Sulev Keeduse ?Perekond?, Hardi Volmeri ?Pärnograafia?, René Vilbre ?Röövlirahnu Martin?, Peeter Urbla ?Stiilipidu? ja Imbi Paju ?Tõrjutud mälestused?. Filme hindab rahvusvaheline ?ürii koosseisus: Leslie Felperin (Suurbritannia), Sven Grünberg (Eesti), Sergei Lavrentiev (Venemaa)

Parima täispika Eesti filmi võistlusprogrammi toetab Scottish Leader, Scottish Leaderi Eesti Filmi Auhind on 50 000 krooni.

EurAasia võistlusprogrammi kuulub sel aastal 19 mängufilmi. Valiku teeb rahvusvaheline ?ürii koosseisus Eva Isaksen (Norra, ?ürii esinaine), Yeim Ustaoglu (Türgi), Jaak Allik (Eesti), Thomas Mauch (Saksamaa) ja James Ragan (USA).

Tänavu linastub festivali põhiprogrammis 192 täispikka filmi 55 riigist, koos alafestivalidega on PÖFFi programmis 450 filmi 60 riigist.

9. Pimedate Ööde Filmifestival kestab 24. novembrist ? 11. detsembrini. www.poff.ee

Autor: ÄP

Hetkel kuum