• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PÖFF alustab

  Juba üheksandat aastat toimuv Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) avalikustas kolmapäeval oma võistlusprogrammid: lisaks teist aastat toimuvale Euraasia võistlusprogrammile annab rahvusvaheline ?ürii sel aastal esmakordselt välja ka auhinna parimale Eesti täispikale filmile.
  Eesti täispikkade filmide võistlusprogrammi kuulub 13 filmi: Ivar Heinmaa ?Afganistani armid?, Ilmar Raagi ?August 1991?, Kaspar Jancisi, Ülo Pikkovi ja Priit Tenderi? Frank ja Wendy?, Enn Säde ?Jüri see mulk ehk mis tuul müürile?, René Vilbre ?Kuum külm sõda: Haukka grupp?, Jaak Kilmi ?Kohtumine tundmatuga?, Kaaren Kaera ?Malev?, Märt Sildvee ?Parema elu nimel?, Sulev Keeduse ?Perekond?, Hardi Volmeri ?Pärnograafia?, René Vilbre ?Röövlirahnu Martin?, Peeter Urbla ?Stiilipidu? ja Imbi Paju ?Tõrjutud mälestused?. Filme hindab rahvusvaheline ?ürii koosseisus: Leslie Felperin (Suurbritannia), Sven Grünberg (Eesti), Sergei Lavrentiev (Venemaa)
  Parima täispika Eesti filmi võistlusprogrammi toetab Scottish Leader, Scottish Leaderi Eesti Filmi Auhind on 50 000 krooni.
  EurAasia võistlusprogrammi kuulub sel aastal 19 mängufilmi. Valiku teeb rahvusvaheline ?ürii koosseisus Eva Isaksen (Norra, ?ürii esinaine), Yeim Ustaoglu (Türgi), Jaak Allik (Eesti), Thomas Mauch (Saksamaa) ja James Ragan (USA).
  Tänavu linastub festivali põhiprogrammis 192 täispikka filmi 55 riigist, koos alafestivalidega on PÖFFi programmis 450 filmi 60 riigist.
  9. Pimedate Ööde Filmifestival kestab 24. novembrist ? 11. detsembrini. www.poff.ee
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Kinni läinud panga omanikud jäid kohtus lõplikult kaotajaks
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.
Kolm aastat tagasi suletud Versobanki omanikud üritasid Euroopa Liidu Kohtus põrmustada finantsinspektsiooni otsust pank kinni panna, kuid kaotasid vaidluse.