Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaapani aktsiad kallis hinnas

  Jaapani börs tõusis eile uue kõrgtasemeni pärast 2000. aasta oktoobrikuud. Tokio börsi põhinimekirjas noteeritud aktsiate turuväärtus ületas aga esimest korda viimase 15 aasta jooksul 500 triljoni jeeni (55 triljoni krooni) joone. Võrdluseks, Tallinna börsil noteeritud aktsiate turuväärtusest on see üle 1500 korra enam.
  Börsi liikumist jälgiv Nikkei 225 jõudis eile 15531 punktini, olles viimase kolme kuuga kosunud juba üle 23%. Tõusu toetas ka väga tugev käive. Topix börsisüsteemi kaubeldi päeva jooksul rekordilise 3,7 triljoni jeeni eest, mida on ligi poole enam viimase kolme kuu keskmisest päevakäibest.
  ?Jaapani tugevad kapitaliinvesteeringud muudavad üha enam investoreid enesekindlaks. Ja tänane (eilne ? toim.) raport kinnitas seda,? ütles Bloombergile Fukoku Capital Management fondivalitseja Tomokatsu Mori.
  Jaapani rahandusministeerium teatas nimelt eile, et ettevõtete investeeringud on tõusnud võrreldes aastataguse ajaga 9,6%.
  ?Ma arvan, et raport näitab investeeringute kasvu ning annab tõuke osale masinatootjaist,? sõnas Mitsubishi UFJ Securities vanemstrateeg Norihiro Fujito. Metallilõikamismasianaid tootva Amanda aktsia kosus eile 4,5% ja tööstusmasinaid tootva Okuma Holdings väärtpaber koguni 9,1% võrra.
  Väga hästi edenesid ka jaekaubandusfirmade väärtpaberid. Riigi suurima vabaaja rõivaste müüja Fast Retailing aktsia hüppas üles 11%, sest möödunud kuul kasvas firma kauplustes müük keskmiselt 11%. Sarnastel põhjustel lisas oma hinnale ligi kümnendiku ka rõivaketi United Arrows aktsia.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
USA jaemüük püsis juulis juunikuu tasemel
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
USA jaemüügistatistika juuli kohta näitas, et müügikäibe kasvu ei tulnud, kuna bensiini hinna allatulek vähendas autokütuste müügikäivet.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Väikepruulijad pettusid valitsuses: see on näkku sülitamine
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Väikestes õlletootjates tekitab vimma, et uue valitsuse tulekuga on jäänud toppama eelnõu, millega lubati tõsta väikeste õlletootjate õlleaktsiisi piirmäära. Rahandusministeerium soovitab väikeettevõtjatel taotleda teisi soodustusi.
Elektrilevi saab 8 miljonit elektri mikrotootjate võrku ühendamiseks
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.
Elektrilevi saab 8 miljonit eurot lisainvesteeringuteks ja mikrotootjate võrku ühendamiseks, selleks sõlmisid lepingu majandusminister Riina Sikkut ja Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.