Erki Freiberg • 5. detsember 2005 kell 8:10

Kinnisvarafond Niam Fund sisenes Balti turule

Põhja-Euroopa suurim kinnisvarafond Niam Fund III teeb oma esimese investeeringu Balti regioonis Lätis.

Niam III Holding SIA kaudu omandas Niam Fund Riias Rimi peakontori-kesklao. Tegemist on Läti selle aasta suurima investeeringuga.

Lähiaastatel planeerib Niam Fund III Balti riikidesse rohkem kui 200 miljoni euro eest kinnisvarainvesteeringuid.

Niam`il on sõlmitud leping Läti Rimiga (omandatud Balti Rimi poolt, ICA ja Kesko Food ühisettevõte) hiljuti väljaehitatud logistikakeskuse üle võtmiseks. Kinnisvara hõlmab 36 000 m2 ladusid ja kontoriruume ning on praegu suurim logistikakeskus Riia lähiümbruses. Samaaegselt ostulepinguga sõlmiti Läti Rimiga ka 12-aastane rendileping kogu kompleksile.

?Oleme aastaid kogunud teadmisi selle turu kohta ning vaatleme Lätit nagu ka teisi Balti riike osana oma koduturust. Lähiaastatel planeerime teha Balti regiooni rohkem kui 200 miljoni euro eest kinnisvarainvesteeringuid, kas siis üksi või koos teiste partneritega?, ütles Niam`i tegevjuht Per Johannesson.

Niam Fund III on üks Põhja-Euroopa suurimaid kinnisvarafonde. Fondi maht ulatub 321 miljoni euroni ja selle investeerimisvõime on ligi 1,8 miljardit eurot.

Hetkel kuum