Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg tõusis Inteli kiuste

  Inteli käibeprognoosi kärpimine ei suutnud möödunud reedel USA aktsiaturgudel vastu seista odavnenud nafta hinnale ja ravimifirma Eli Lilly kasumiprognoosi tõstmisele. Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine kosus 0,2% ja peamiselt tehnoloogiasektorit jälgiv Nasdaqi koondindeks 0,5% võrra.
  Eli Lilly aktsia tõusis 2,3%. Ravimifirma lubas, et kasvav nõudlus uute ravimite järele aitab tal jõuda 2006. aastal kasumisse, mis ületab analüütikute praeguseid ootusi.
  Konkurent Merck kaotas päevaga 1,9% (kukkus 29,13 dollarini) New Englandi meditsiiniajakirja loo peale, mille väitel on ravimifirma jätnud rääkimata oma liigesepõletiku ravimi Vioxx võimalikest kardioloogilistest kõrvalmõjudest.
  Naftabarreli hind New Yorgi kaubabörsil kukkus ligi 2% (59,50 dollarini), andes investoritele taas lootust, et energiakulud ei kasva ettevõtetel üle pea ning tarbijad suudavad küttearvete kõrval ka muuks otstarbeks raha kulutada.
  Ehkki homme taas kogunev USA keskpank tõstab suure tõenäosusega jällegi baasintresse, osteti ka pangandussektori aktsiaid, lootes, et intresside tõstmise seeria saab peagi läbi. Citigroup kosus 0,9% ja JP Morgan 1,2%.
  Päeva lõpuks suutis plussi jääda isegi Intel (1,5%, 26,08 dollarit), mis tuli neljapäeva hilisõhtul avaldatud kvartali vahearuandes välja nõrga kvartalikäibe prognoosiga, mille peale langes väärtpaber järelkauplemises koguni 3% võrra. Mikrokiipide tootja Intel ootab neljandaks kvartaliks 10,4?10,6 mld dollari suurust käivet, hoolimata sellest, et veel oktoobri keskel loodeti näha kuni 10,8 mld dollari suurust käibenumbrit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Ühendriikide inflatsioon näitas juulis taandumise märke
Ameerika Ühendriikide tarbijahinnaindeks tõusis juulis 8,5% võrreldes mullusega, mis on vähem kui inflatsioon kuu varem ning ka vähem kui analüütikud prognoosisid.
Ameerika Ühendriikide tarbijahinnaindeks tõusis juulis 8,5% võrreldes mullusega, mis on vähem kui inflatsioon kuu varem ning ka vähem kui analüütikud prognoosisid.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.