12. detsember 2005 kell 9:50

Poolakad kritiseerivad Schröderi uut ametit

Poola reageeris ägedalt uudisele, et Saksamaa endisest kantslerist Gerhard Schröderist saab Läänemere gaasijuhtme aktsionäride komitee juht.

Poola peaminister Kazimierz Marcinkiewicz hoiatas poliitika ja äri põimumise eest. Poola suurima opositsioonipartei juht Donald Tusk nimetas Schröderi osalemist konsortsiumis ?skandaaliks?, kirjutab Financial Times.

Poola on väga nördinud, et on Venemaa ja Saksamaa vahelise gaasijuhtme kavandamisest kõrvale jäetud. Alternatiivse transpordikanali tekkimine võib oluliselt kärpida Poola gaasitransiidi tulusid ning suurendada poliitilise surve võimalust.

Poolakad loodavad siiski koostöövõimalusele projekti Saksa osapoolega. Selleks andis Varssavit külastades lootust Saksamaa uus kantsler Angela Merkel, kirjutab leht.

Hetkel kuum