Kollane vaip ja läikiv graniit uues büroos

Monica Raud 01. veebruar 2006, 00:00

Kitsastest ruumidest päris oma majja kolinud TTP 23 töötajat naudivad juulist saati rohelust suurte akende taga. Aknad on suured seetõttu, et tuppa tuleks võimalikult palju loomulikku valgust, mida meie kliimas raisata ei ole.

Kui valgus ja avarus Meelis Pressi projekteeritud ja sisekujundatud kontoris kedagi väga ei üllata, siis kasutatud materjalid ning värvid ehk küll. Läikiv helehall graniit, päikese käes kiiskav metall, betoon, tumekollane pehme vaip, pruun spoon ja tume wenge. Ka osaliselt läbi kolme korruse kõrguv fuajee avaldab muljet. Kui praegu töötab kadestamisväärselt avaras hoones üsna vähe inimesi, siis kõikjale on jäetud selline ruumivaru, et tulevikus saaks neid juurde tulla. Samuti on lähtutud põhimõttest, et kui juba üks kord teha, siis korralikult.

"Varem käisime meie kogu aeg väljas, nüüd tahavad kõik kliendid meelsasti meil külas käia," räägib TTP juhatuse assistent Kadri Randmaa. Nõnda on kontor lisaks mugavale tööpaigale ka firma esindushoone. "Meelis Pressiga oleme juba varem koostööd teinud, tundsime tema käekirja ja tema meid," selgitab Randmaa arhitekti valikut.

Lisaks hoolega valitud ning kokku sobitatud materjalidele jäävad heade ideedena meelde veel maast laeni ulatuvad uksed, seina sisse peidetud kapid, nutikas kabinetimööbel ning põrandates paiknevad klaasiga kaetud avad. Viimastele ei taha inimesed alguses eriti jalaga peale astuda, kuid läbi nende alumistele korrustele piiluda on tore.

"Kuna kogu sisustus on lihtne ja range, on kontrastiks kaks Tauno Kangro skulptuuri," ütleb Kadri Randmaa. Siin ja seal sirguvad helkivatest metalsetest kastidest ka üsna eheda välimusega kunsttaimed. "Kui need toodi, siis küsisid kõik, et kes neid kastma hakkab," lausub Kadri Randmaa naerdes. Kui kontori köögis poleks kraanikaussi ja kappe, võiks arvata, et tegemist on kohvikuga. Lumivalgest nahast toolid ja ümmargused lauakesed suure akna all. "Kööki kasutatakse päris usinasti, kus siin Pirital ikka väga söömas käia on," ütleb Randmaa. Kogu sisekujundust vaadates ei saakski köök kuigi teistsugune olla. Sama võib öelda tualettruumide kohta, mis on disainitud samasuguse hoolega kui ülejäänud kontor. Aga miks ka mitte. Keraamilised plaadid seinas ja põrandal hakkavadki juba ära tüütama.

"Annan positiivse hinnangu," ütleb sisearhitekt Urmo Vaikla ehitusfirma uue büroo kohta. "Professionaalselt ja hästi kujundatud." Kõige rohkem jäid Vaiklale meelde Meelis Pressi disainitud ja Disekt ST valmis tehtud töölauad ja üldse kogu mööbel ning avarad kabinetid. "See, et betooni on kohati jäetud paistma, on minu arvates hea, kuna nii peegeldub maja olemus ka interjööris. Ning kollased vaibad tekitavad mõnusa kontrasti teiste värvidega," sõnab Vaikla.

"Võib-olla on fuajees pisut liialdatud graniidi ja klaasiga, see võib ehk jätta veidi priiskava mulje."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing