Linstow ja Arco Vara ostsid Olümpia vastaskrundid

12. aprill 2006, 11:02

Norra kinnisvaraettevõte Linstow ja Arco Vara ühisettevõte ostis OÜlt Redmont Invest osa hotell Olümpia vastas olevast ehitusalast, teatas Arco Vara.

Sellele magusale 7384 ruutmeetrisele alale kerkib lähiaastatel väheste korteritega ärilinnak, kuna detailplaneeringu järgi on 70% kruntidest ärimaa ja 30% elamumaa.

OÜ Redmont Investi müüdud kruntide hinda osapooled ei avalikusta. Juhkentali tänav 1b, 3d ja 3e krundid kuuluvad senini Tallinna linnale, kes on need pannud enampakkumisele alghinnaga 240 miljonit krooni.

Linstow ja Arco Vara kavatsevad ühiselt osaleda ka ülejäänud Olümpia vastas olevate kruntide enampakkumisel, et seejärel arendada kogu ala ühtse tervikuna, mida näeb ette ka alale kehtestatud detailplaneering, kommenteeris pressiteate vahendusel Arco Investeeringute AS juhatuse esimees Veiko Pedosk.

'Need krundid olid meie jaoks oluline kaup, kuna Olümpia vastas on sisuliselt võimalik kinnisvaraarendusega tegeleda ainult sellel, kes omab kõiki kinnistuid,' ütles Pedosk. 'Sellest tulenevalt me loomulikult teeme kõik endast oleneva selle nimel, et võita ka linna poolt enampakkumisele pandud maatükid ning meil on olemas hea platvorm, kust edasi liikuda.'

Linstow Baltic juhatuse esimees Joakim Blanking kommenteeris, et tegemist on ühe viimase Tallinna kesklinnas asuva alaga, mis võimaldab terviklikku arendustegevust linnakeskkonnas ja seetõttu peavad nad antud krunte väga perspektiivikaks investeeringuks.

'Meil on urbanistliku arendustegevuse kogemus Norrast ja seetõttu saame pakkuda lisaväärtust, tuua endaga kaasa rahvusvaheline ekspertiis ning kaasata sarnaste projektide kogemusega arhitekte ja planeerijaid,' rääkis Blanking.

Norra tuntuim kinnisvarafirma Linstow tegeleb erinevate kinnisvaraprojektide arendamisega Balti riikides, Portugalis ja Rootsis. Muuhulgas arendab Linstow Ülemiste kaubanduskeskust Tallinnas ja talle kuulub Baltimaade suurim hotellikett Reval Hotels, kuus kaubanduskeskust Lätis ning luksuslaevu haldav ettevõte Royal Carribean Cruise Line.

Arco Vara tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendust, arendust kui ka ehitust. Gruppi kuulub üle 30 tütarettevõtte, kus töötab kokku üle 300 inimese.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing