Savisaar väisas kahjumis Kreenholmi

13. september 2006, 14:42

Täna külastas majandusminister Narvas Kreenholmi tehast ning teatas, et toetab ettevõtte plaani Venemaa turul positsioone võita, teatas majandusministeerium.

Savisaar arutas ettevõtte esindajatega firma tulevikku, väljavaateid tööjõuturul ning keskkonnakaitse normide täitmist. Ettevõte loodab eksporti Venemaale suurendada viis kuni kümme korda.

Minister Savisaar tunnustas ettevõtte tegevust, öeldes, et nad on hästi võitnud Lääne-Euroopa ja USA turgu. Näiteks läheb Rootsi 30 ja USAsse 17% ettevõtte toodangust. USA turul on eriti populaarsed mitmekordsest kasutamist võimaldavad riidest mähkmed.

Kreenholmi tulevikuplaanid on suunatud paljuski Vene turule – kui praegu moodustab eksport sinna 1% ettevõtte toodangust, siis kahe-kolme aasta pärast loodetakse seda tõsta 5–10%ni. Firma tulevikku nähakse tekstiilitööstuse kõrval ka kinnisvara arenduses. Ettevõttele kuuluvad suured valdused Narva linnas ning ajaloolised tekstiilitööstuse hooned.

Veel arutati Kreenholmi väljavaateid tööjõuturul ning keskkonnakaitse normide täitmist. Viimases küsimuses käivad teravad vaidlused ettevõtte ja linna vahel.

Kreenholmi käive on aasta-aastalt vähenenud, mullu oli ettevõtte kahjum 9 miljonit krooni. Ettevõte teatas juunis, et kavatseb tänavu koondada veel 300 töötajat. Viimase kolme aasta jooksul on Kreenholm koondanud ligikaudu 1500 töötajat
<pilt2#fotod/Firmad/Firmad_K/kreenholm12_julia_171979.jpg#600#401#Kreenholmi tehas Narvas>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing